Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

BIT wijzigt SLA op colocatie

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 3 september 2009 08:03 uur

BITInternetprovider BIT heeft haar SLA voor colocatiediensten gewijzigd. Redenen hiervoor waren een storing in de koelinstallatie op 22 mei jongstleden, het toepassen van cold-corridors en een nieuwe aanbeveling van de American Society of Heating, Refrigerating and Air-conditioning Engineers (ASHRAE).

Op 22 mei jl. vond er een storing plaats in het BIT2 datacentrum, waardoor de temperatuur behoorlijk snel opliep. Onder andere de SIDN was hierdoor uren onbereikbaar. In het huidige SLA staat een oplostijd van 4 uur en een temperatuurmarge van 8 graden Celsius. BIT heeft deze teruggebracht naar twee uur, maar wel met een marge van 13 graden Celsius, die niet langer mag duren dan 5 minuten.

Daarnaast verhoogt de provider de (ingangs)temperatuur. Deze lag eerder tussen de 20 en 22 graden Celsius. In de nieuwe situatie zal de temperatuur tussen de 23 en 27 graden Celsius komen te liggen. BIT meent dat door de toepassing van cold-corridors er geen merkbare verschillen zijn voor klanten. Nadat deze cold-corridors eind vorig jaar geplaatst werden merkte klanten juist een daling in de temperatuur tot wel 10 graden Celsius.

Ook is de luchtvochtigheid in de serverruimte in de nieuwe SLA niet meer als percentage relatieve luchtvochtigheid gedefinieerd, maar als dauwpunt. Deze wijziging is tevens een gevolg van de aanbevelingen van de ASHRAE. De oude en nieuwe SLA’s zijn te vinden op de website van BIT.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.