Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

6 Stroomfeeds per rack na uitbreiding Telecity AMS4

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 26 november 2009 08:03 uur

TelecityGroupHet nieuwe Telecity datacentrum op het Amstel Business park een nieuwe opzet van noodstroomvoorziening uitgewerkt. Met de afronding van fase II beschikt TelecityGroup’s vierde datacenter Amstel Business Park in totaal over 4000 m² beschikbare klantruimte en meer dan 8 MW klantcapaciteit.

Omdat het om een High Density datacentrum gaat waren er diverse problemen tijdens de engineering. Een normale generator gaat bijvoorbeeld niet verder dan 2,5 Megawatt aan vermogen: Telecity had 20 Megawatt back-up capaciteit nodig. Het is technisch zeer moeilijk om alle generatoren in fase te krijgen, om zo een stroomgroep te creëeren. Bovendien zou hiervoor een nieuw single point of failure ontstaan. Daardoor besloot het team terug naar de tekentafel te gaan.

Om de risico’s die aan synchronisatie kleven uit te sluiten heeft TelecityGroup een nieuw ontwerp gemaakt voor de noodstroomvoorziening. Hierbij worden de klantenracks voorzien van energie via 6 volledig galvanisch gescheiden elektrische voedingen (de keten van transformator, UPS met batterijen en generator) in plaats van door twee feeds, zo meldt de Energiegids.

De eerste fase van Amstel Business Park (1600 m² klantruimte) werd oktober 2008 voltooid. Het was het eerste datacenter dat voldeed aan de in april 2008 gelanceerde strenge richtlijnen van de gemeente Amsterdam wat betreft energie-efficiency voor datacenters. In november 2008 ondertekende TelecityGroup als eerste netwerk-onafhankelijke datacenterleverancier de nieuwe Europese gedragsregel voor datacenters (EU Code of Conduct for datacenters). TelecityGroup Amstel Business Park beschikt met de afronding van de tweede fase over 4000 m² klantruimte.

Victor, 26 november 2009 9:13 am

Door de overweldigende belangstelling ligt de website van telecity eruit?!

Aepje, 26 november 2009 11:16 am

Misschien wilde 1 van de aggregaten niet aanslaan en met compleet galvinische scheiding werkt N+1 niet zo goed....

Marco, 27 november 2009 8:37 am

Ze vergeten te melden dat alles parallel met die vermogens ook grote kA waardes heeft.
Tot 100/120kA is het allemaal te behapstukken (ca 5MW), doch erboven is niet meer te fabriceren. Ook de vermogenschakelaars hebben dan een probleem want ook daar houdt hun capaciteit op.

Het is inderdaad verstandig dit op deze manier op te lossen, maar bedenk wel dat je per feed wilt opvangen met minimaal 2 aggregaten.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.