Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Japanse ISP’s gaan filesharers afsluiten

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 17 maart 2008 07:58 uur

Japanse ISP's gaan filesharers afsluitenDe vier grootste Japanse ISP’s hebben besloten om filesharers, die meerdere malen worden betrapt op het uitwisselen van auteursrechtelijk beschermd materiaal, af te sluiten, zo meldt de Daily Yomiuri Online.

De ISP’s wilden hier in eerste instantie niet aan omdat hiermee de privacy zou worden geschonden. Mede onder druk van de entertainmentindustrie zijn de ISP’s nu van mening dat het afsluiten van klanten die keer op keer inbreuk maken toch mogelijk is.

De exacte uitvoering van het plan zal volgende maand worden besproken met de entertainmentindustrie. Daarbij zal het ondermeer gaan onder welke voorwaarden een klant zal worden afgesloten. De entertainmentindustrie zal waarschijnlijk verantwoordelijk worden voor de opsporing van de filesharers en hun IP-adressen bij de ISP’s melden. De ISP’s zullen op hun beurt een waarschuwing naar de bewuste klanten sturen. Klanten die daarna nog doorgaan met het uitwisselen van auteursrechtelijk beschermd materiaal, worden afgesloten.

Interessant is dat de Japanse overheid nog roet in het eten zou kunnen gooien. Twee jaar geleden kreeg een grote Japanse ISP een waarschuwing van de overheid toen deze in haar algemene voorwaarden wilde opnemen dat filesharers zouden worden afgesloten. Dat is precies de omgekeerde reactie als we in Engeland, Frankrijk, het Europarlement en enkele andere landen hebben gezien, waar de overheid juist wil dat ISP’s filesharers afsluiten.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.