Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Belgacom neemt Scarlet voor 185 miljoen euro over

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 18 februari 2008 08:02 uur

ScarletDe Belgische duopolist Belgacom heeft de derde speler op de Belgische markt, Scarlet overgenomen voor een bedrag van 185 miljoen euro. Belgacom zegt met de overname ondermeer haar multiplay aanbod in Belgie te versterken en haar marketing positionering te optimaliseren.

Daar bedoelt Belgacom waarschijnlijk mee dat ze met de overname, het duopolie op de Belgische markt onder controle houdt. Ook de Europese Commissie lijkt er zo over te denken, tegenover het Belgische tijdschrift IT Professional reageert Martin Selmayr, woordvoerder van Eurocommissaris Viviane Reding:

Vanuit een regelgevend perspectief wijzen we toch met bezorgdheid op de gevolgen die deze ontwikkeling kan hebben op de concurrentie op de Belgische breedbandmarkt. De commissie staat nauw in contact met het BIPT om te onderzoeken welke impact deze nieuwe ontwikkeling kan hebben op de regulerende maatregelen die nu gelden op de Belgische markt.

De uitspraak van Reding is bijzonder, gezien de Europese Commissie zich normaliter onthoudt van commentaar op individuele overnames, in dit geval is de situatie blijkbaar ernstig genoeg om dat wel te doen. Het is niet onwaarschijnlijk dat de Europese Commissie de BIPT onder druk zet om de overname van Scarlet door Belgacom te verbieden. Of de overname definitief doorgang vindt is dus nog alles behalve zeker.

Stel dat de overname wel doorgaat dat zou dat betekenen dat Belgacom ook zijn eerste schreden maakt op de Nederlandse markt. In Nederland heeft KPN haar marktaandeel met behulp van overnames flink weten uit te bouwen, daarom is het voor de Nederlandse breedband markt niet verkeerd, als Scarlet een krachtig, van oorsprong mono-/duopolistisch, moederbedrijf achter zich krijgt. Mits Belgacom de datalimieten in Belgie laat!

ISPam.nl Job board

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: Nicht meine PreisklasseEs gibt so viele tolle Weine im zweistelligen bereich das ich auf alles darÃ...

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...