Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

“Providers zijn geen internetpolitie”

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 27 februari 2008 08:11 uur

ECO

Als je naar de wensenlijst kijkt, die door verschillende partijen bij ISP’s worden ingediend, dan kun je alleen tot de conclusie komen dat er geen probleem in de informatiemaatschappij bestaat, dat de ISP-sector niet oplossen moet, zo stelt Oliver Süme, bestuurslid juridische zaken en regulering van de Duitse ISP branchevereniging Eco.

Süme hekelt het feit dat iedereen iets van ISP’s wil. Zoals de porno-industrie die wil dat concurrenten geblokkeerd worden en de Franse regering die wil dat ISP’s filesharers afsluiten.

Het hardst moet de muziekindustrie het ongelden, die willen dat ISP’s al hun dataverkeer gaan analyseren om er auteursrechtelijk beschermd materiaal uit te filteren. Süme vraagt zich, naast het feit dat de maatregel het internet enorm zou schaden, af wie dat moet gaan betalen, de klanten van de Eco leden, die braaf hun CD’s in de winkel kopen en legaal downloaden?

Gelukkig zijn we niet in China, maar in een democratische rechtstaat. ISP’s kunnen en mogen daarom niet zomaar bepalen welke informatie er via hun netwerken moet worden doorgegeven, zo stelt Süme. Het vervullen van de wensen van ondermeer de muziekindustrie is daarom een illusie. De oplossing is volgens Süme het aanpakken van het illegale aanbod bij de bron en een legaal aanbod dat aansluit bij de wensen van de consument.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.