Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Belgacom verstoort de concurrentie met prijsverhoging telefoonlijn

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 26 juni 2008 08:06 uur

In een nieuwe poging om de concurrentie door alternatieve aanbieders van ADSL in België te verstoren heeft Belgacom de prijs van een kale telefoonlijn (Discovery abonnement), die benodigd is voor een ADSL-verbinding in prijs verhoogt van 6.85 naar 9.95 euro per maand. Daarmee verhoogt Belgacom feitelijk de prijs om gebruik te maken van een ADSL-verbinding van de concurrentie met 3.10 euro per maand.

Gezien het om zo’n 100.000 aansluitingen gaat, betekent dat een keiharde maandelijkse winst van 310.000 euro!! Uiteraard is dit niet de lezing die Belgacom er aan geeft, tegenover Datanews stelt Belgacom woordvoerder Jan Margot, dat de huidige prijs te dicht tegen de kostprijs aan zat en dat de prijs daarom wel (red: met 45 procent) verhoogd moest worden.

Het vermoeden dat Belgacom bewust bezig is om de concurrentie te verstoren wordt versterkt door het feit dat Belgacom eveneens gisteren bekend heeft gemaakt wat de nieuwe minder strakke datalimieten zijn. De belangrijkste wijziging van de datalimieten van Belgacom is dat ADSL Plus en VDSL Boost klanten hun datalimiet zien worden opgeschroefd van 35GB naar 60GB vanaf 1 juli 2008. Het mag duidelijk zijn dat het aanbod van Belgacom daarmee dichter in de buurt komt van alternatieve ADSL aanbieders die vaak ruimere of geen datalimieten hanteren, waardoor een overstap naar hen minder interessant wordt.

Wido, 26 juni 2008 10:44 am

Ik hoorde laatst dat de directeur van Belgacom thuis niet eens een PC heeft laat staan een internet verbinding, best krom?

Maar afijn, toch van de zotte dit, in belgie ben je gewoon echt de sjaak wil je een internet verbinding.

Wat betalen bedrijven daar wel niet voor hun internet? Wij verstoken op kantoor met onze 20Mbit lijn zo'n 2 tot 3GB per dag en dat is alleen maar voice, mail, web en ssh.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.