Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

AMS-IX neemt CAR-IX over

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 28 september 2012 08:01 uur

De Amsterdam Internet Exchange blijft internationaal groeien. AMS-IX wordt verantwoordelijk voor het management en de dagelijkse gang van zaken van de Caribbean Internet Exchange (CAR-IX). En het verandert de naam in AMS-IX Caribbean. De leden van AMS-IX hebben voor deze overname gestemd in een lange stemprocedure. Leden van CAR-IX waren al eerder akkoord gegaan.

CAR-IX is in 2008 opgezet door AMS-IX (en naar het business model van de Amsterdamse Internet Exchange), maar CAR-IX verzorgde eerder zelf de administratieve, financiële en commerciële kant. Het contract voor technische ondersteuning liep dit jaar af, maar CAR-IX wilde de samenwerking graag voortzetten. Nu is besloten om CAR-IX volledig te integreren met AMS-IX. Ook zal de Amsterdamse Internet Exchange investeren in nieuwe apparatuur voor de Caribische dochter.

CAR-IX, gevestigd op Curacao, is in de afgelopen vier jaar erg belangrijk geworden voor de Antillen. “De downloadsnelheid in de regio is sinds de start van CAR-IX met 300 procent toegenomen”, zegt de CEO van AMS- IX,  Job Witteman. Eerder liepen de internetverbindingen van de Antilliaanse ISP’s via het Amerikaanse vaste land. Nu AMS-IX volledig verantwoordelijk is voor CAR-IX hoopt het met een betere coördinatie de Caribische internethub nog beter te kunnen laten functioneren.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.