Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

AMS-IX neemt CAR-IX over

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 28 september 2012 08:01 uur

De Amsterdam Internet Exchange blijft internationaal groeien. AMS-IX wordt verantwoordelijk voor het management en de dagelijkse gang van zaken van de Caribbean Internet Exchange (CAR-IX). En het verandert de naam in AMS-IX Caribbean. De leden van AMS-IX hebben voor deze overname gestemd in een lange stemprocedure. Leden van CAR-IX waren al eerder akkoord gegaan.

CAR-IX is in 2008 opgezet door AMS-IX (en naar het business model van de Amsterdamse Internet Exchange), maar CAR-IX verzorgde eerder zelf de administratieve, financiële en commerciële kant. Het contract voor technische ondersteuning liep dit jaar af, maar CAR-IX wilde de samenwerking graag voortzetten. Nu is besloten om CAR-IX volledig te integreren met AMS-IX. Ook zal de Amsterdamse Internet Exchange investeren in nieuwe apparatuur voor de Caribische dochter.

CAR-IX, gevestigd op Curacao, is in de afgelopen vier jaar erg belangrijk geworden voor de Antillen. “De downloadsnelheid in de regio is sinds de start van CAR-IX met 300 procent toegenomen”, zegt de CEO van AMS- IX,  Job Witteman. Eerder liepen de internetverbindingen van de Antilliaanse ISP’s via het Amerikaanse vaste land. Nu AMS-IX volledig verantwoordelijk is voor CAR-IX hoopt het met een betere coördinatie de Caribische internethub nog beter te kunnen laten functioneren.

Nog geen reacties

Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.