Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amsterdam scoort hoog op wereldranglijst voor webhosting

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 13 maart 2013 08:01 uur

Pingdom-mapDe koppositie van de regio Amsterdam op het gebied van hosting is internationaal weer eens bevestigd. In de lijst met steden waar de 100 drukstbezochte sites worden gehost, staat Amsterdam op de 20e plaats.

De meeste grote websites worden Houston, in de Amerikaanse staat Texas, zo blijkt uit een ranglijst van Royal Pingdom. Houston wordt gevolgd door Mountain View en Dallas.

Amsterdam is de enige Nederlandse stad die in de lijst voorkomt. Van de West-Europese steden scoren verder alleen Berlijn (28e plaats), Parijs (32) en Londen (42) hoog.

Voor het onderzoek is gekeken naar hostinglocatie van de miljoen websites die volgens Alexa de meeste bezoekers trekken. Volgens Pingdom blijkt dat slechts tien steden bijna een kwart van de grootste websites huisvest. Dit komt neer op ruim 223.000 websites.

In totaal worden de één miljoen grootste websites gehost in zo’n achtduizend steden. Van de complete lijst zijn met behulp van gps de hostinglocaties van 907.625 websites achterhaald.

Eerder deze week berichtte ISPam.nl ook al dat Amsterdam goed scoort bij Amerikaanse datacenters en dat Amsterdam de groeimotor van de Europese datacentermarkt is.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.