Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amazon bedreiging voor traditionele IT-bedrijven

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 31 mei 2013 08:26 uur

Amazon Web ServicesTraditionele IT-bedrijven worden ernstig bedreigd door de opkomst van Amazon Web Services. Bedrijven als Brocade, NetApp, QLogic, EMC en VMware zullen het volgens een rapport, dat is gemaakt door een team van 25 analisten van Morgan Stanley, zwaar krijgen door de groei van Amazons clouddiensten.

De Amazon cloud biedt volgens het rapport alle mogelijkheden die traditionele IT-bedrijven ook bieden, namelijk computerkracht, opslag, data management, netwerk en applicatie platforms. Daar staat tegenover dat er bij Amazon betaald wordt voor gebruik of de capaciteit die wordt gereserveerd.

Om die reden verwachten de analisten van Morgen Stanley dat de omzet van Amazon van 2 miljard dollar in 2012 zal doorgroeien tot ruim 24 miljard dollar binnen de komende tien jaar. De groei van Amazon zal vooral ten kosten gaan van traditionele IT-bedrijven, waarvan de oplossingen veel kostbaarder zijn en in tegenstelling tot Amazon wel vooraf in geïnvesteerd moet worden.

Ook Google timmert stevig aan de weg met zijn cloud, waarbij grotendeels de grootste functionaliteit wordt geboden als door Amazon. Daarmee doet Google niet alleen Amazon concurrentie aan, maar daarmee komt er nog meer druk op IT-bedrijven, omdat er nu ook op het gebied van publieke cloud er iets te kiezen is.

Eerder deze week berichtte ISPam.nl al dat de serververkopen drastisch waren afgenomen, terwijl enkel Dell nog wel een stevige groei weet te laten zien. Hiermee lijken de conclusies van het rapport van Morgan Stanley direct bevestigd te worden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.