Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Dit is er gebeurd met de Datahouse datacenters na het faillissement

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 22 mei 2014 08:24 uur

Het is alweer een klein jaar geleden dat Datahouse failliet ging. Wat is er in de tussentijd gebeurd met de verschillende datacenters van het bedrijf? Twee van de panden doen op dit moment weer dienst als datacenter. De andere panden staan te huur of hebben een onbekende bestemming gekregen.

Datahouse Alkmaar

In het voormalige Datahouse Alkmaar bevindt zich nu Datacenter Noord-Holland. Het datacenter heeft op 4 maart 2014 zijn deuren officieel geopend. In totaal heeft het datacenter 670m2 vloeroppervlakte. Daarnaast wordt er een “ICT Xperience Center” in het pand gevestigd met verschillende (kleine) ICT-bedrijven die van elkaars expertise kunnen profiteren.

ICT Xperience Center Alkmaar

Datahouse Capelle aan den IJsel

Het pand waar Datahouse Capelle aan den IJssel in was gevestigd, staat te huur. Het was al (voor het faillissement) de bedoeling van Salvatore Fiorenza om het datacenter af te stoten, gezien de investeringen niet zouden op wegen tegen de toekomstige baten. In totaal is er verdeeld over drie verdiepingen 2.541m2 aan kantoorruimte in het pand te huur voor 100 euro per m2.

Datahouse Amersfoort

Het pand waar Datahouse Amersfoort in gevestigd was, staat ook te huur. Er is 360m2 aan kantoorruimte te huur voor 95 euro per m2 en 1.035m2 aan bedrijfruimte voor 50 euro per m2. Op één van de foto’s van het pand op Funda in Business is zelfs nog een Datahouse vlag te zien die aan het plafond hangt.

Datahouse Amersfoort vlag

Datahouse Alphen aan den Rijn

Op 8 april 2014 heeft AllDatacenter zijn deuren geopend in het pand waar voorheen Datahouse Alphen aan den Rijn was gevestigd. Het pand waar het meest om te doen is geweest, is daarmee opnieuw als datacenter in gebruik genomen. Het datacenter biedt plaats aan 200 racks.

Datahouse Spijkenisse

Al ruim voor het faillissement van Datahouse is het datacenter van Datahouse in Spijkenisse overgenomen door Data Facilities. Na de overname werd het pand bijna geëxecuteerd door de eigenaar. Dat werd op het nippertje voorkomen.

Datahouse Den Haag

Wat er met het pand waar Datahouse Den Haag in gevestigd was, is onbekend. Er is geen huuraanbod voor het pand te vinden en ook zijn er volgens de Kamer van Koophandel geen bedrijven gevestigd op het adres.

Datahouse Belgium

Het is ook onbekend wat er met het datacenter van Datahouse Belgium is gebeurd. Op het adres zitten verschillende (grote) bedrijven en op foto’s blijkt dat het een groot pand is.

Indien iemand wel weet wat er met Datahouse Den Haag en Belgium is gebeurd, dan hoor ik dat graag in de comments.

Vraag van de dagl

Hoe schat u de kansen voor regionale datacenters in?
Bekijk resultaten

ISPam.nl Job board

Kris De Rocker, 22 mei 2014 1:21 pm

Datahouse Belgium is het vroegere Scarlet datacenter. Bevind zich inderdaad in een gebouw met meerdere bedrijven, in de kelderverdiepingen. De ruimtes waar DH zich vroeger bevond zijn tot op heden nog steeds leeg. Andere delen van het datacenter worden wel gebruikt.

Ruud van Heusden, 12 juni 2014 8:17 am

Hierbij reactie op voormalig Datahouse locatie Alphen aan den Rijn. We zijn nu jaar verder en datacenter is inmiddels voorgezet door AllDataCenter wat een onderdeel is van Allsystems.

Er is geen enkele relatie met voormalig Datahouse het enige wat nog gebruikt wordt zijn de lege kasten. Immers de noodstroom en generator waren net voor het Datahouse debacle verdwenen. Maar deze zijn weer vervangen door nieuwe. Ander leuk detail ondanks het failliet gaan van Datahouse nog geen seconde down geweest. Dus is iedereen weer gewoon welkom in Alphen aan den Rijn.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...