Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Dit is er gebeurd met de Datahouse datacenters na het faillissement

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 22 mei 2014 08:24 uur

Het is alweer een klein jaar geleden dat Datahouse failliet ging. Wat is er in de tussentijd gebeurd met de verschillende datacenters van het bedrijf? Twee van de panden doen op dit moment weer dienst als datacenter. De andere panden staan te huur of hebben een onbekende bestemming gekregen.

Datahouse Alkmaar

In het voormalige Datahouse Alkmaar bevindt zich nu Datacenter Noord-Holland. Het datacenter heeft op 4 maart 2014 zijn deuren officieel geopend. In totaal heeft het datacenter 670m2 vloeroppervlakte. Daarnaast wordt er een “ICT Xperience Center” in het pand gevestigd met verschillende (kleine) ICT-bedrijven die van elkaars expertise kunnen profiteren.

ICT Xperience Center Alkmaar

Datahouse Capelle aan den IJsel

Het pand waar Datahouse Capelle aan den IJssel in was gevestigd, staat te huur. Het was al (voor het faillissement) de bedoeling van Salvatore Fiorenza om het datacenter af te stoten, gezien de investeringen niet zouden op wegen tegen de toekomstige baten. In totaal is er verdeeld over drie verdiepingen 2.541m2 aan kantoorruimte in het pand te huur voor 100 euro per m2.

Datahouse Amersfoort

Het pand waar Datahouse Amersfoort in gevestigd was, staat ook te huur. Er is 360m2 aan kantoorruimte te huur voor 95 euro per m2 en 1.035m2 aan bedrijfruimte voor 50 euro per m2. Op één van de foto’s van het pand op Funda in Business is zelfs nog een Datahouse vlag te zien die aan het plafond hangt.

Datahouse Amersfoort vlag

Datahouse Alphen aan den Rijn

Op 8 april 2014 heeft AllDatacenter zijn deuren geopend in het pand waar voorheen Datahouse Alphen aan den Rijn was gevestigd. Het pand waar het meest om te doen is geweest, is daarmee opnieuw als datacenter in gebruik genomen. Het datacenter biedt plaats aan 200 racks.

Datahouse Spijkenisse

Al ruim voor het faillissement van Datahouse is het datacenter van Datahouse in Spijkenisse overgenomen door Data Facilities. Na de overname werd het pand bijna geëxecuteerd door de eigenaar. Dat werd op het nippertje voorkomen.

Datahouse Den Haag

Wat er met het pand waar Datahouse Den Haag in gevestigd was, is onbekend. Er is geen huuraanbod voor het pand te vinden en ook zijn er volgens de Kamer van Koophandel geen bedrijven gevestigd op het adres.

Datahouse Belgium

Het is ook onbekend wat er met het datacenter van Datahouse Belgium is gebeurd. Op het adres zitten verschillende (grote) bedrijven en op foto’s blijkt dat het een groot pand is.

Indien iemand wel weet wat er met Datahouse Den Haag en Belgium is gebeurd, dan hoor ik dat graag in de comments.

[advpoll id=”37″ title=”Vraag van de dagl” width=”100%”]

Kris De Rocker, 22 mei 2014 1:21 pm

Datahouse Belgium is het vroegere Scarlet datacenter. Bevind zich inderdaad in een gebouw met meerdere bedrijven, in de kelderverdiepingen. De ruimtes waar DH zich vroeger bevond zijn tot op heden nog steeds leeg. Andere delen van het datacenter worden wel gebruikt.

Ruud van Heusden, 12 juni 2014 8:17 am

Hierbij reactie op voormalig Datahouse locatie Alphen aan den Rijn. We zijn nu jaar verder en datacenter is inmiddels voorgezet door AllDataCenter wat een onderdeel is van Allsystems.

Er is geen enkele relatie met voormalig Datahouse het enige wat nog gebruikt wordt zijn de lege kasten. Immers de noodstroom en generator waren net voor het Datahouse debacle verdwenen. Maar deze zijn weer vervangen door nieuwe. Ander leuk detail ondanks het failliet gaan van Datahouse nog geen seconde down geweest. Dus is iedereen weer gewoon welkom in Alphen aan den Rijn.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.