Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 5 belangrijkste nieuws van augustus

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 5 september 2014 10:00 uur

Augustus was een rustige maand waar de meeste mensen nog heerlijk vakantie aan het vieren waren en de regen met bakken uit de hemel kwam. Deze maand geen top 10 maar een top 5 van het belangrijkste nieuws.

Het belangrijkste nieuws gemist? Hierbij de best gelezen artikelen van augustus:

1. Hostnet, LeaseWeb, TransIP en Versio getroffen door DDoS-aanvallen

DDoS-aanvallen lijken een verschijnsel te zijn waar elke hoster vroeg of laat mee te maken krijgt. Opvallend is dat er vandaag en gisteren vier van de grootste Nederlandse hosters: Hostnet, LeaseWeb, TransIP en Versio getroffen zijn door een DDoS-aanval. Op Twitter lieten de bedrijven aan getroffen klanten weten dat er een DDoS-aanval op het bedrijf was geweest.
Lees het volledige bericht

2. 10 hosters met een duidelijk profiel

In de hostingbranche zijn er vele honderden bedrijven actief die stuk voor stuk dingen naar de gunst van de klant. Anderzijds begint hosting langzaam maar zeker te veranderen in een commodity met niet veel meer onderscheidend vermogen dan een baksteen. Opvallend is dat het met het onderscheidend vermogen van de meeste hostingbedrijven niet veel beter is gesteld.
Lees het volledige bericht

3. Microsoft wil eigen bedrijfskritische omgeving niet in Azure

Een volledige migratie van alle applicaties naar Windows Azure? Liever niet. Getekend: Microsoft. Het bedrijf weert bedrijfskritische applicaties uit haar cloudomgeving. In een blog op Technet schrijft Microsoft dat dergelijke applicaties als laatste gemigreerd moeten worden. Microsoft neemt de tijd om Azure te ‘evalueren’ en ‘door te ontwikkelen voor het hosten van gevoelige informatie’.
Lees het volledige bericht

4. Automatische backup als unieke service

Een ‘unieke’ service die ‘niet door andere hostingproviders wordt aangeboden’. Dat is een stevige uitspraak. Getekend door RealHosting die per deze week een volledige automatische backup aanbiedt. Dat is op zijn minst bijzonder: veruit de meeste hosters stellen in hun algemene voorwaarden dat de klant zelf verantwoordelijk is voor de backup. Voor aanvullende backup-diensten worden soms stevige bedragen gevraagd.
Lees het volledige bericht

5. Routeringen op 512k-grens: nu echt tijd voor IPv6

Paniek. Het internet gaat stoppen. Of gaat op z’n minst haperingen vertonen en wel per direct. Zo’n vaart zal het niet lopen, maar het probleem is wel degelijk: BGP, het Border Gateway Protocol. De routeringstabellen binnen BGP bereiken in sommige gevallen de maximale grens van 512k routes. Oudere apparatuur kan deze omvang niet aan en zal verkeer niet meer correct routeren, hetgeen zal leiden tot haperingen bij websites. Zo werd de storing bij het internetbankieren van ING gisteren al toegeschreven aan deze problemen. ING zelf hield het op een storing bij een netwerkleverancier.
Lees het volledige bericht

Benieuwd naar wat de redactie de meeste interessante artikelen vond? Hierbij onze top 3:

1. ‘Lucht over de server blazen is de meest inefficiënte manier van koelen’

De verkoop van vloeistof gekoelde producten voor datacenters zit in de lift. Dit jaar zal de omzet van deze producten met 40 procent stijgen. Dat is althans wat het Amerikaanse onderzoeksbureau IHS onlangs voorspelde. In Nederland loopt het nog niet zo’n vaart.
Lees het volledige bericht

2 . Evoswitch over de veranderingen bij datacenters

Datacenters halen zelden de pers, zijn in de regel niet ondergebracht in opvallende gebouwen op A-locaties en hebben ook in andere opzichten weinig uitstraling. Daardoor kan men denken dat er het afgelopen decennium, los van de techniek, niet zoveel veranderd is in die bedrijven. ISPam.nl vroeg na bij Evoswitch of dat klopt.
Lees het volledige bericht

3.  Afsluiten beroepsaansprakelijkheidsverzekering lastig voor hosters

Voor veel kleine en middelgrote hosters lijkt het moeilijk om een goede Beroepsaansprakelijkheidverzekering (BAV) af te sluiten. Tussenpersonen en verzekeraars zouden niet altijd bekend zijn met de specifieke eisen van een hostingbedrijf. Maar ook zijn niet alle ICT-gespecialiseerde aanbieders van deze verzekering bekend bij hosters.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.