Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Terugblik de jaarcijfers bekeken, deel 2: DirectVPS, iXL Hosting, Vellance, De Heeg, Exonet en Cyso

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 19 augustus 2015 10:00 uur

Het afgelopen half jaar kreeg de rubriek de jaarcijfers bekeken een nieuwe redacteur en een nieuwe invulling. In totaal bekeken wij 12 bedrijven. Lees in deel 2 wat de conclusie van onze redacteur was over de jaarcijfers van DirectVPS, iXL Hosting, Vellance, De Heeg, Exonet en Cyso. In deel 1 bekeken we TransIP, Hostslim. OVH, Uniserver, Hostnet en Amsio.

De jaarcijfers bekeken: DirectVPS

Het is op basis van de losse cijfers vrij lastig om een eenduidige conclusie aan de jaarcijfers van DirectVPS te hangen. Er zijn negatieve signalen, die bijna volledig worden veroorzaakt door daling van de reserves en stijging van de kortlopende schulden. Deze combinatie trekt de ratio’s naar de verkeerde kant van de lijn en geven de schijn van een bedrijf in de problemen. Er is echter ruim voldoende liquide middelen aanwezig, wat niet strookt met een bedrijf in moeilijke tijden. De verklaring van DirectVPS zelf is er één die logisch is en een verklaring kan zijn voor de bovengenoemde constateringen. Er zijn dan ook geen signalen dat de cijfers eind 2015 verder gaan teruglopen.
Lees hier onze analyse

De jaarcijfers bekeken: iXL Hosting

iXL Hosting is een bedrijf dat zich zo te zien niet in de bovenste regionen van de markt begeeft of dit snel zal gaan doen. Toch mag het bedrijf met gepaste trots op 2014 terugkijken. Er wordt op het eerste gezicht een prima winst gerealiseerd. De stijging van de kortlopende schulden in 2014 is zeker opvallend, maar wordt zonder problemen gecompenseerd door de zeer ruime liquide positie van het bedrijf. Als deze tegen elkaar worden weggestreept, lijkt er op basis van de beschikbare gegevens geen vuiltje aan de lucht. Ook met de verklaringen van iXL Hosting zelf kan zonder problemen worden gesteld dat we hier gewoon kunnen spreken van een financieel gezonde hoster.
Lees hier onze analyse

De jaarcijfers bekeken: Vellance

Het lijkt er op dat er weinig tot niets aan de hand is met Vellance. De cijfers laten een rustige groei zien zonder dat er te veel vreemd vermogen hoeft te worden aangetrokken. De reserves lopen in 2013 terug, maar in het licht van de rest van de balans lijkt het er sterk op dat dit een dividenduitkering is en geen verlies. Bijzonder weinig te klagen voor Vellance als we de jaarcijfers mogen geloven.
Lees hier onze analyse en de reactie van de CEO

De jaarcijfers bekeken: De Heeg

De cijfers 2014 van De Heeg lijken aan te tonen dat er een jaar achter hen ligt waar men met trots op mag terugkijken. Er wordt ogenschijnlijk op meerdere fronten geïnvesteerd, waardoor het bedrijf aan alle kanten tekenen vertoont van gezonde bedrijfsgroei. Er zijn in het bekeken jaar ruim voldoende liquide middelen aanwezig en bijna de helft van het balanstotaal bestaat uit eigen geld. Dit zijn cijfers waar menig bedrijf jaloers op is.
Lees hier onze analyse

De jaarcijfers bekeken: Exonet

De conclusie over Exonet lijkt op basis van de beschikbare cijfers heel simpel te zijn gemaakt. Dit is een prima bedrijf dat mooie (financiële) sprongen voorwaarts maakt. Er lijkt jaarlijks goeie winst te worden gemaakt, terwijl er ook blijvend wordt geïnvesteerd in de activa. Simpel gezegd, niets aan de hand en een chapeau aan Exonet voor deze prestatie.
Lees hier onze analyse en de reactie van de eigenaar

De jaarcijfers bekeken: Cyso

Het lijkt er op dat er een heel simpele conclusie kan worden getrokken over de financiële basis van Cyso Hosting. Op basis van de jaarcijfers kunnen we ogenschijnlijk zonder problemen roepen dat de hoster niet liegt en inderdaad beschikt over een gezonde, onafhankelijke financiële basis. Nagenoeg alles op de balans laat een positieve ontwikkeling zien. Met zeer ruime liquide middelen en een eigen vermogen van 71% is er niets waar je je, in financieel opzicht, bij Cyso Hosting zorgen over hoeft te maken.
Lees hier onze analyse

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.