Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Terugblik hosters aan het woord, deel 1: DDoS-aanvallen, groene datacenters en hosting, de zwakke euro en hardware uitbesteden

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 13 augustus 2015 10:00 uur

Wat speelt er bij hosters en wat vinden zij van actuele kwesties? In de rubriek hosters aan het woord vroegen wij hosters naar hun mening over onder andere DDoS-aanvallen, groene datacenters/hosters, eigen hardware of toch uitbesteden en wat doe je met wanbetalers. Benieuwd hoe hosters over deze kwesties denken? Bekijk hier deel 1 van hosters aan het woord.

1. DDoS-aanvallen op hosters: Vier hosters aan het woord

Hosters worden erg vaak met DDoS-aanvallen geconfronteerd. Bijna de helft had in de afgelopen twee weken een DDoS-aanval zien binnenkomen. Meerdere hosters lieten weten zelfs dagelijks een DDoS-aanval voorbij te zien komen. Is het aantal aanvallen schokkend of hoort het erbij? ISPam.nl gaat in een serie artikelen op zoek naar antwoorden rondom dit onderwerp. Vandaag: hoe gaan hosters met DDoS-aanvallen om?
Lees het volledige bericht

2. Klanten niet geïnteresseerd in groene datacenters? EvoSwitch en Previder aan het woord

Enige tijd geleden heeft ISPam.nl een artikel geplaatst waaruit blijkt dat klanten totaal niet geïnteresseerd zijn in een groene cloud en een groen datacenter. Maar is dat echt zo? Om hierachter te komen hebben wij deze stelling voorgelegd aan bedrijven in de branche. Vandaag bekijken we de visie van 2 datacenters: EvoSwitch en Previder. Beide bedrijven hebben een “groen” profiel.
Lees het volledige bericht

3. Klanten niet geïnteresseerd in groene hosters? Greenhost en The Green Web Foundation aan het woord

Enige tijd geleden heeft ISPam.nl een artikel geplaatst waaruit blijkt dat klanten totaal niet geïnteresseerd zijn in groene cloud en een groen datacenter. Maar is dat echt zo? Om hier achter te komen hebben wij deze stelling voorgelegd aan bedrijven in de branche. In deel 1 vroegen we 2 datacenters om een reactie. Vandaag deel 2 waarbij we groene hoster Greenhost en The Green Web Foundation hebben gevraagd naar hun visie.
Lees het volledige bericht

4. Verhogen hosters de prijzen door de zwakke euro? Xolphin, Realhosting, SoHosted en iXLhosting aan het woord

Een aantal weken geleden werd bekend dat de zwakke euro internationale domeinnamen en SSL-certificaten duurder maakt. Versio is de eerste grote hoster die om die reden heeft aangekondigd zijn tarieven te verhogen. Is Versio de enige of denken meerdere bedrijven hier hetzelfde over? Wij vroegen Xolphin, Realhosting, SoHosted en iXLhosting naar hun visie op dit vraagstuk.
Lees het volledige bericht

5. Byte, Savvii, Deziweb en PCextreme hosters aan het woord: eigen hardware of uitbesteden?

Infrastructure-as-a-Service diensten die wordt aangeboden door grote cloudaanbieders lijken een telkens aantrekkelijker alternatief voor eigen hardware te worden. Dat is zelfs voor hosters het geval. ISPam.nl vroeg vier hosters naar hun ideeën en werkwijze op dit punt. In dit artikel laten we Byte, Savvii, Deziweb en PCextreme aan het woord.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.