Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Nines, KPN en IS Group

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 13 juli 2015 10:00 uur

De afgelopen week zijn er meerdere interessante persberichten binnengekomen. Bekijk hier onze top 3:

1. Nederlandse managed hosting en cloud dienstverlener IS Group overgenomen door KPN

KPN neemt managed hosting en cloud dienstverlener IS Group over. Partijen zijn overeengekomen dat alle aandelen van IS Group in handen komen van KPN. De overname past binnen de strategie van KPN om zijn positie op de snelgroeiende Nederlandse cloud computing markt verder te versterken. Financiële details worden niet bekend gemaakt.
Lees het volledige bericht

2. Sentia neemt hybride managed hosting partner Nines over

Sentia neemt hybride managed hosting partner Nines over. Met de overname van Nines verstevigt Sentia haar positie in de markt voor hybride hosting van bedrijfskritische platformen en applicaties. Schaalbaarheid, schaalgrootte van infrastructuur en een 24/7 beheerorganisatie spelen een steeds belangrijkere rol in het hosten van (bedrijfskritische) applicaties alsmede het garanderen van een hoge beschikbaarheid en een sterke performance. Zowel Sentia als Nines hebben zich hierin reeds bewezen. Een overname past dan ook in de strategie van beide organisaties om verder te groeien in de zakelijke hostingmarkt.
Lees het volledige bericht

3. KPN opent eerste Tier IV datacenter in Nederland

Vandaag heeft Eelco Blok samen met Rob van Gijzel, burgemeester van Eindhoven, KPN’s nieuwste datacenter geopend op de High Tech Campus in Eindhoven. Het is het eerste datacenter in Nederland dat voldoet aan de Tier IV-certificering. In de regio Eindhoven groeit het gebruik van data onstuimig, net als in de rest van Nederland. Die groei zorgt ervoor dat ondernemers keuzes moeten maken op het gebied van colocation en hosting.
Lees het volledige bericht

Deze 2 berichten mag je ook niet missen:

Webstekker en VDX zorgen dat malware geen kans meer krijgt

Hostingbedrijven Webstekker en VDX, beide onderdeel van IT-Ernity Internet Services, hebben gekozen voor Patchman om de strijd aan te gaan tegen malware en veiligheidslekken op de sites die door hen worden gehost. Door gebruik te maken van Patchman worden klanten direct geïnformeerd over kwetsbaarheden op hun website. Vervolgens kunnen zij zelf de software die geïnstalleerd is op hun website, up-to-date houden. Cybercriminaliteit neemt steeds meer toe en met Patchman zorgen Webstekker en VDX dat hun klanten beter worden beschermd tegen malware en veiligheidslekken.
Lees het volledige bericht

Odin Automation for Cloud Infrastructure ondersteunt succes van Keenondots
Keenondots zag in 2014 een nieuwe zakelijke kans voor partners: de groeiende vraag in Nederland naar Infrastructure-as-a-Service (IaaS) op basis van ‘pay per use’. Odin Automation for Cloud Infrastructure (OACI) blijkt de uitgebreide set van diensten te bieden die Keenondots in staat stelt om te diversifiëren en een ‘pay per use’ businessmodel te ondersteunen voor partners.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.