Nederlandse managed hosting en cloud dienstverlener IS Group overgenomen door KPN

  • Bedrijfsnieuws van
  • IS Group
  • geplaatst op
  • 6 juli 2015 17:47 uur

KPN neemt managed hosting en cloud dienstverlener IS Group over. Partijen zijn overeengekomen dat alle aandelen van IS Group in handen komen van KPN. De overname past binnen de strategie van KPN om zijn positie op de snelgroeiende Nederlandse cloud computing markt verder te versterken. Financiële details worden niet bekend gemaakt.

IS Group had in 2014 een groepsomzet van circa 25 miljoen euro en bedient zowel rechtstreeks als via haar partnerkanaal bedrijven met shared en managed cloud computing, virtuele desktop- en connectiviteitsoplossingen. Naast autonome groei is het bedrijf actief met het overnemen en integreren van branchegenoten om versneld schaal te realiseren in de consoliderende markt voor cloud computing. Sinds 2005 realiseerde IS Group meer dan 10 acquisities.

Met de acquisitie van IS Group versterkt KPN zijn positie in de snel groeiende Nederlandse markt voor cloud computing. IS Group heeft een “state-of-the-art” hybride cloud computing platform en een bereik van circa 30.000 zakelijke klanten. De directie en het personeel van IS Group blijven bij deze provider in dienst. De structuur en de strategie van de onderneming blijven ongewijzigd. Zowel KPN als IS Group hechten grote waarde aan het behoud van de cultuur en flexibiliteit van de serviceprovider.

Jan Willem des Tombe, CEO van IS Group: “Wij zien de markt voor cloud computing en IT-services zich in hoog tempo ontwikkelen. Door het marktbereik van KPN te combineren met de kennis en diensten van IS Group, kunnen we onze vooraanstaande positie in deze markt nog verder uitbouwen. Dit biedt vele voordelen voor onze klanten, partners en medewerkers.”

Frank van der Post, CCO van KPN: “Onze zakelijke klanten vragen in toenemende mate om clouddiensten die hun groei ondersteunen. Samen met IS Group kunnen wij onze klanten beter helpen met de overstap naar de cloud. De combinatie kan toepassingen leveren waardoor onze klanten efficiënter en flexibeler kunnen werken, en schaalbaarheid kunnen benutten.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.