Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Hosters aan het woord deel 3: Zo werken Previder en LeaseWeb samen met resellers

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 24 augustus 2015 08:00 uur

Recent schreven wij er al een artikel over: Resellers, de manier om te groeien voor hosters? Wij vroegen een aantal hosters naar hun ervaring als het gaat om resellers. Hoe gaan zij om met resellers, wat zijn de voorwaarden en niet te vergeten; hoe belangrijk zijn ze voor het bedrijf. Vorige delen gemist? Bekijk hier deel 1 met Fundaments, Savvii en Tuxis en deel 2 met Realhosting, Byte en Digistate. Vandaag geven Pieter de Haer van Previder en Freek Hemminga van LeaseWeb hun visie op het fenomeen resellers.

Op welke wijze werken jullie samen met resellers en hebben jullie daar een speciaal programma voor?

Pieter de Haer van Previder vertelt dat ze bij Previder een resellersprogramma hebben, genaamd Previder Partner Network. “We noemen onze resellers bewust partners omdat we vaak heel intensief met ze samenwerken aan oplossingen voor eindklanten. Wij doen veel meer dan enkel een saleskit aanleveren over onze diensten. Zo leveren we bijvoorbeeld ook pre-salesondersteuning en consultancy als daar behoefte aan is. Ook komt het voor dat we partners aan elkaar koppelen om tot de best mogelijke oplossing te komen. Onze partners zijn heel divers: van ISP’s tot reclamebureaus, softwareontwikkelaars en automatiseringsbedrijven, en van klein tot groot. We bieden partners bovendien de flexibiliteit om zelf te bepalen wie de factuurrelatie met de eindklant heeft; de partner of Previder. Afhankelijk van de partnerstatus (Select, Premium of Excellence) ontvangt de partner een aantrekkelijke -wederkerende- vergoeding of korting op de afgenomen diensten. Partners kunnen verder onze ontvangst- en presentatieruimtes gebruiken om hun eigen klanten te ontvangen. Dat wordt vaak gecombineerd met een rondleiding door één van onze datacenters.”

Ook LeaseWeb heeft een speciaal programma voor resellers. “LeaseWeb heeft afgelopen jaren hevig geïnvesteerd in het opzetten van het LeaseWeb Partner Network. Momenteel bevat dit framework drie verschillende channelprogramma’s, waaronder het nieuwe LeaseWeb Reseller Program. Authorized Resellers kunnen via dit program kortingsacties combineren met reguliere reseller-kortingen. Uit eigen marktonderzoek, alsmede gesprekken met partners en andere stakeholders, bleek echter dat enkel korting verlenen niet voldoende is. Daarom bevat het programma additionele voordelen, waaronder extra support services, producttrainingen, marketingondersteuning en lead development. Hierdoor is dit een van de meest volledige Reseller Programma’s in de hostingindustrie”, aldus Freek Hemminga.

Zijn er nog speciale voorwaarden aan verbonden? Is het vrijblijvend of vragen jullie een zekere committent?

Hoewel LeaseWeb niet een jaarlijkse commitment vereist, zijn er wel een aantal kwalificatie-eisen om een Authorized Reseller Partner te kunnen worden. Freek Hemminga legt uit: “Zo moeten website, e-mailadres, naam, telefoonnummer en adres van de reseller verifieerbaar zijn. Ook worden meldingen van spam, auteursrechtenschendingen en misbruik door reseller-klanten en andere overtredingen van LeaseWeb-overeenkomsten direct door de reseller afgehandeld en moet de reseller zijn klanten eerstelijnsondersteuning bieden op het gebied van facturering en accountadministratie. Dit alles om een bepaald kwaliteitsniveau te waarborgen.”

Volgens Pieter de Haer gelooft Previder niet in dikke contracten met resellers met daarin allerlei verplichtingen om partners aan zich te binden. “Uiteraard hebben we een contract waarmee de relatie met onze partners wordt geformaliseerd. Als de samenwerking goed is, komt de omzet vanzelf. Door dit wederzijdse vertrouwen werken we met veel partners al meer dan 15 jaar samen.”

Hoe belangrijk zijn resellers voor jullie, leveren resellers een groot deel van jullie business/omzet op?

Previder hecht al vanaf de beginjaren veel waarde aan de samenwerking met partners. “Zij zijn immers verantwoordelijk voor een groot deel van onze omzet. Als datacenterpartij zijn we in de basis een leverancier van halffabrikaten. Door onze partners zijn we ook in staat om complete oplossingen aan onze klanten te leveren.”

Resellers vormen een belangrijk deel van LeaseWebs klantenbestand. “Daarnaast kunnen via resellers markten bediend worden die een infrastructuur provider wellicht niet zelf kan bedienen. Bijvoorbeeld wegens compliancy-redenen, klanten die liever met een lokale partij zakendoen, of omdat support in een taal gewenst is die de infrastructuur provider zelf niet beheerst.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.