Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Programma SIDN relatiedag 12 december

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 4 december 2008 08:01 uur

Op 12 december vindt bij Meeting Plaza in Maarssen weer een SIDN relatiedag plaats. De inloop is vanaf 10.00 uur waarna de dag om 10.20 uur van start gaat met de opening. ’s Ochtends kunnen deelnemers kiezen uit twee parallelsessies: “DNSSEC voor het .nl-domein?” en “Whois, afschaffing identificatieplicht, IDN en andere policy kwesties”.

Sessie 1: DNSSEC voor het .nl-domein
SIDN streeft naar een betere beveiliging van het internetverkeer en in het bijzonder voor het .nl-domein. DNSSEC wordt door velen als de ultieme oplossing gezien voor het kwetsbare DNS. Zeker na het Kaminsky-lek, wat dit jaar veel aandacht kreeg, is DNSSEC weer met grote regelmaat het onderwerp van gesprek. Esther Makaay en Pavel Tuma geven antwoordt op de vragen ‘Wat is nu precies DNSSEC?’ en ‘Wat zijn hiervan de voordelen (en de nadelen)?’, maar ook ‘Wat is de impact voor de registrars en het .nl-domein?’. Pavel zal daarbij ingaan op de recente release in Tsjechië. In een heldere presentatie met volop ruimte voor discussie praten zij u bij over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot dit onderwerp.

Sessie 2: Whois, afschaffing identificatieplicht, IDN en andere policy kwesties
Tijdens het Domeinnaamdebat 2008 op 13 november 2008 heeft SIDN met de lokale internetgemeenschap een aantal mogelijke wijzigingen in de .nl policy besproken. Hierbij is, evenals bij de debatten in 2001 en 2006, onder andere de Whois aan de orde gekomen. In deze sessie gaat Maarten Simon, Legal Counsel bij SIDN, in op de uitkomsten van het debat en de praktische consequenties hiervan voor registrars en domeinhouders. Maarten presenteert u enkele ideeën voor komende policy wijzigingen en biedt veel ruimte om te discussiëren over de voors en tegens hiervan.

Na de lunch telt het middagprogramma een plenaire zitting waarbij een aantal sprekers aan bod komen. Paul van Brouwershaven van Networking4all zal een lezing houden met de titel ‘Kansen in veiligheid’. Daarna zal Joost Steins Bisschop, senior consultant bij Jungle Rating een spreken onder de titel ‘Vergroot uw internet succes’. Als afsluiter zal Roelof Meijer van de SIDN praten over ontwikkelingen rondom het .nl domein. De reclamecampagne ‘jouw unieke .nl‘ en het uitstellen van EPP in het DRS systeem zullen ongetwijfeld onderwerp van discussie zijn.

Het programma duurt tot 16.30 waarna er voor deelnemers gelegenheid is tot netwerken. Deelnemers van de SIDN kunnen zich op de speciale website aanmelden voor deze dag. ISPam.nl zal met twee redacteuren aanwezig zijn en verslag brengen van de ochtend- en middagsessies. De middagsessie zelf zal ook alswebcast te volgen zijn via de besloten deelnemersite van de SIDN voor hen die niet aanwezig kunnen zijn.

Joris, 7 december 2008 5:21 pm

Wie van de lezers heeft al eens serieus naar DNSSEC gekeken? Is de vraag naar DNSSEC groot?
Ik hoor er zoveel tegenstrijdige verhalen over...

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.