Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 3 bedrijfsnieuws van de week: Interoute, Sentia en Fundaments

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 14 september 2015 10:00 uur

De afgelopen week zijn er meerdere interessante persberichten binnengekomen. Bekijk hier onze top 3 met berichten: Interoute bereikt overeenstemming over overname Easynet, Sentia neemt Yenlo Managed Services over en Fundaments breidt zijn IaaS-platform uit in datacenter van Interxion.

1. Interoute bereikt overeenstemming over overname Easynet; toonaangevende ICT provider in Europa versterkt schaalgrootte, expertise en slagkracht

Interoute, eigenaar van een van Europa’s grootste netwerken en van een wereldwijd cloudservice platform, maakt vandaag bekend dat het overeenstemming heeft bereikt over de overname van Europese managed services provider Easynet, afgezien nog van enkele gebruikelijke overnameformaliteiten. De transactie waardeert de bedrijfswaarde van Easynet op 402 miljoen Engelse pond. De pro forma jaaromzet van Interoute, na uitvoering van de overname, zou in de twaalf maanden tot en met 30 juni 2015 uitkomen op 700 miljoen euro.
Lees het volledige bericht

2. Sentia breidt verder uit met de managed services divisie van Yenlo

Sentia neemt Yenlo managed services per direct over van Yenlo International Holding. Hiermee verankert de IT-specialist zich dieper in de Nederlandse managed servicesmarkt en breidt zij haar dienstenpakket uit met diepgaande kennis rondom het beheren van Oracle-databases en Java gebaseerde Middleware.
Lees het volledige bericht

3. Fundaments breidt zijn IaaS-platform uit in datacenter van Interxion

Het Nederlandse Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrierneutrale datacenterdiensten, kondigt aan dat Fundaments een Point of Presence (PoP) installeert in AMS7 op de datacentercampus van Interxion in Schiphol-Rijk. Met deze PoP kan de leverancier van gecertificeerde Infrastructure-as-a-Service (IaaS)-diensten haar IaaS-platform uitbreiden en daarmee voldoen aan de toenemende vraag vanuit de markt.
Lees het volledige bericht

Deze 2 berichten mag je ook niet missen:

1. Dataplace genomineerd voor Deloitte Technology Fast50

Regionaal datacenter Dataplace is dit jaar genomineerd voor de Deloitte Technology Fast50 Award 2015. Dataplace behoort daardoor tot één van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in Nederland. Gerben van der Veen, Managing Director van Dataplace is enthousiast: “Ik ben ontzettend trots op het feit dat wij dit jaar zijn genomineerd voor de Fast50. Het is een bevestiging dat onze visie op een regionaal datacenter ons onderscheid in de markt waardoor wij deze geweldige groei hebben kunnen bewerkstelligen. Deze nominatie is daarbij een erkenning voor onze inspanning en inzet de laatste jaren.”
Lees het volledige bericht

2. DHPA benoemt Sven Visser tot voorzitter

Stichting Dutch Hosting Provider Association (DHPA) benoemt Sven Visser tot voorzitter. Visser, commercieel directeur van CYSO, neemt het stokje over van Jan Willem des Tombe, directeur van IS Group. Des Tombe gaat zich richten op zijn voorzitterschap van de Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL). Wel blijft hij als lid van het bestuur betrokken bij de DHPA. Eric Vredeveldt vervangt Sven Visser als secretaris van de stichting.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.