Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 3 bedrijfsnieuws van de week: Interoute, Sentia en Fundaments

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 14 september 2015 10:00 uur

De afgelopen week zijn er meerdere interessante persberichten binnengekomen. Bekijk hier onze top 3 met berichten: Interoute bereikt overeenstemming over overname Easynet, Sentia neemt Yenlo Managed Services over en Fundaments breidt zijn IaaS-platform uit in datacenter van Interxion.

1. Interoute bereikt overeenstemming over overname Easynet; toonaangevende ICT provider in Europa versterkt schaalgrootte, expertise en slagkracht

Interoute, eigenaar van een van Europa’s grootste netwerken en van een wereldwijd cloudservice platform, maakt vandaag bekend dat het overeenstemming heeft bereikt over de overname van Europese managed services provider Easynet, afgezien nog van enkele gebruikelijke overnameformaliteiten. De transactie waardeert de bedrijfswaarde van Easynet op 402 miljoen Engelse pond. De pro forma jaaromzet van Interoute, na uitvoering van de overname, zou in de twaalf maanden tot en met 30 juni 2015 uitkomen op 700 miljoen euro.
Lees het volledige bericht

2. Sentia breidt verder uit met de managed services divisie van Yenlo

Sentia neemt Yenlo managed services per direct over van Yenlo International Holding. Hiermee verankert de IT-specialist zich dieper in de Nederlandse managed servicesmarkt en breidt zij haar dienstenpakket uit met diepgaande kennis rondom het beheren van Oracle-databases en Java gebaseerde Middleware.
Lees het volledige bericht

3. Fundaments breidt zijn IaaS-platform uit in datacenter van Interxion

Het Nederlandse Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrierneutrale datacenterdiensten, kondigt aan dat Fundaments een Point of Presence (PoP) installeert in AMS7 op de datacentercampus van Interxion in Schiphol-Rijk. Met deze PoP kan de leverancier van gecertificeerde Infrastructure-as-a-Service (IaaS)-diensten haar IaaS-platform uitbreiden en daarmee voldoen aan de toenemende vraag vanuit de markt.
Lees het volledige bericht

Deze 2 berichten mag je ook niet missen:

1. Dataplace genomineerd voor Deloitte Technology Fast50

Regionaal datacenter Dataplace is dit jaar genomineerd voor de Deloitte Technology Fast50 Award 2015. Dataplace behoort daardoor tot één van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in Nederland. Gerben van der Veen, Managing Director van Dataplace is enthousiast: “Ik ben ontzettend trots op het feit dat wij dit jaar zijn genomineerd voor de Fast50. Het is een bevestiging dat onze visie op een regionaal datacenter ons onderscheid in de markt waardoor wij deze geweldige groei hebben kunnen bewerkstelligen. Deze nominatie is daarbij een erkenning voor onze inspanning en inzet de laatste jaren.”
Lees het volledige bericht

2. DHPA benoemt Sven Visser tot voorzitter

Stichting Dutch Hosting Provider Association (DHPA) benoemt Sven Visser tot voorzitter. Visser, commercieel directeur van CYSO, neemt het stokje over van Jan Willem des Tombe, directeur van IS Group. Des Tombe gaat zich richten op zijn voorzitterschap van de Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL). Wel blijft hij als lid van het bestuur betrokken bij de DHPA. Eric Vredeveldt vervangt Sven Visser als secretaris van de stichting.
Lees het volledige bericht

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...