Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 3 bedrijfsnieuws van de week: Eurofiber, NL-ix en Stichting DINL

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 2 november 2015 10:00 uur

De afgelopen week zijn er meerdere interessante persberichten binnengekomen. Bekijk hier onze top 3 van het bedrijfsnieuws: Eurofiber Datacenter Utrecht groter en nog groener, De Neutral Internet exchange rolt Cloud Connectivity service uit over 86 datacenters in 11 Europese landen en Tweede Kamer: digitale infrastructuur is derde mainport.

1. Eurofiber Datacenter Utrecht groter en nog groener

Eurofiber breidt zijn Tier3-datacenter in Utrecht uit met een tweede deel om de groei van zijn colocatie-activiteiten te faciliteren. Binnen de uitbreiding is het mogelijk om het beschikbare vermogen gefaseerd op te schalen van 200 kilowatt naar 1 megawatt. Eurofiber zet bij de uitbouw van zijn datacenter bovendien sterker in op groene technologieën – niet alleen om zelf nog efficiënter en milieuvriendelijker om te gaan met energie, maar ook om klanten bewust te maken van hun energieverbruik. De uitbreiding zal op 1 november klaar zijn. De eerste klant staat al klaar om er zijn ICT-omgeving onder te brengen.
Lees het volledige bericht

2. De Neutral Internet exchange rolt Cloud Connectivity service uit over 86 datacenters in 11 Europese landen

“Wanneer organisaties primaire processen in de cloud gaan plaatsen voldoet een verbinding via het Internet niet meer, maar is een private, dedicated verbinding nodig waarbij veiligheid, beschikbaarheid en kwaliteit van die verbinding essentieel is”, zegt Jan Hoogenboom, oprichter van de Neutral Internet Exchange. “Dankzij ons fijnmazige netwerk kan NL-ix die connectiviteit nu leveren, met één of meerdere cloud service providers tegen een vaste prijs per poort in 80 datacenters verspreid over 13 landen in Europa”.
Lees het volledige bericht

3. Tweede Kamer: digitale infrastructuur is derde mainport

Als het aan de Tweede Kamer ligt, heeft Nederland er naast Schiphol en de Rotterdamse Haven een derde mainport bij: onze digitale infrastructuur. Een Kamermeerderheid stemde gisteren voor een motie van Kamerlid Kees Verhoeven (D66) die de regering oproept om de derde mainport als zodanig te erkennen en te werken.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.