Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Oxilion, The Datacenter Group en DDA/ICTRecht

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 30 mei 2016 10:00 uur

De afgelopen week zijn er meerdere interessante persberichten binnengekomen. Bekijk hier onze top 3 met berichten: Oxilion breidt dienstverlening uit naar Amsterdam IX7, Nationale Datacenter Dag 2016 start bij The Datacenter Group Delft en Dutch Datacenter Association en ICTRecht lanceren juridische gids over datacenters

 1. Oxilion breidt dienstverlening uit naar Amsterdam IX7

Oxilion, specialist in bedrijfskritische hosting, biedt naast de Twentse productielocaties in Enschede en Hengelo nu ook diensten aan in Amsterdam. Naast een betere risicospreiding door deze geografische uitbreiding is het een logische stap in de uitrol van een professionele anti-DDoS-oplossing. De Amsterdamse Interxion AMS7 (IX7) is in de eigen redundante netwerkring opgenomen, zodat multidatacenteromgevingen tussen Hengelo/Enschede en Amsterdam ingericht kunnen worden. Het nog te lanceren nieuwe shared hostingplatform wordt ook in IX7 ondergebracht, net als de VPS-servers.
Lees het volledige bericht

 2. Nationale Datacenter Dag 2016 start bij The Datacenter Group Delft

Tijdens de Nationale Datacenter Dag op 14 juni 2016 opent een merendeel van Nederlandse datacenters haar deuren voor het grote publiek. De open dag wordt onder andere georganiseerd door de brancheorganisatie DDA (Dutch Datacenter Association) en The Datacenter Group uit Delft. Tijdens deze dag wordt bij The Datacenter Group het Dutch Datacenter Report 2016 overhandigd aan een respectvolle kracht uit de ondernemerswereld.
Lees het volledige bericht

 3. Dutch Datacenter Association en ICTRecht lanceren juridische gids over datacenters

De Dutch Datacenter Association en ICTRecht hebben de handen ineengeslagen en het rapport ‘Datacenter en Recht’ gepubliceerd waarin alle juridische aspecten rondom het onderbrengen van IT in datacenters belicht worden. De rode draad in het rapport is vertrouwen als fundament voor succesvolle plaatsing van IT bij een datacenter.De Nederlandse datacentersector groeit met dubbele cijfers. Er wordt jaar op jaar steeds meer data verzameld, uitgewisseld en gebruikt. De juridische implicaties daarvan zijn voor veel bedrijven en organisaties onduidelijk. Daarom hebben de Dutch Datacenter Association (DDA) en ICTRecht hun krachten gebundeld. Het resultaat is een overzichtelijke gids waarin alle juridische aspecten van uitbesteding aan een datacenter aan de orde komen.
Lees het volledige bericht

Deze 2 berichten mag je ook niet missen

Nationale Datacenter Dag: BIT opent deuren voor publiek
Op dinsdag 14 juni organiseert de Dutch Datacenter Association (DDA) voor de tweede keer de Nationale Datacenter Dag. Verschillende datacenters in Nederland openen die dag hun deuren voor publiek en zo ook BIT. Geïnteresseerde bedrijven met een eigen IT-omgeving kunnen een kijkje komen nemen in onze fascinerende datacenters. U bent van hartelijk welkom!
Lees het volledige bericht

Dutch Datacenter Association organiseert 14 juni tweede Nationale Datacenter Dag
De Dutch Datacenter Association (DDA) organiseert op dinsdag 14 juni aanstaande voor de tweede keer de Nationale Datacenter Dag. Na het succes van de eerste editie in 2015, werd al snel besloten om hier in 2016 een vervolg aan te geven. Ter gelegenheid van deze dag zullen ook dit jaar weer een groot aantal datacenters die aangesloten zijn bij de DDA hun deuren openen voor belangstellenden. Tijdens deze dag presenteert de DDA ook het Dutch Datacenter Report, een kwantitatief overzicht van de Nederlandse multi-tenant datacentermarkt.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.