Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Rapport Onafhankelijk SIDN deelnemers onderzoek

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 26 maart 2007 11:43 uur

Een maand geleden heb ik een “Onafhankelijk SIDN deelnemers onderzoek” uitgevoerd. Allereerst wil ik alle 46 respondenten hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan het onderzoek.

De uitkomsten van het onderzoek heb ik verwerkt in een rapport. Nu zal niet iedereen dat willen lezen, daarom heb ik de belangrijkste uitkomsten verwerkt in een podcast, die hieronder te beluisteren is. Verder ben ik ook zeer benieuwd hoe het door mij geïnitieerde onderzoek zich zal verhouden tot het door het onderzoek dat SIDN zelf op dit moment laat uitvoeren.

Het rapport “Onafhankelijk SIDN deelnemers onderzoek” is hier te downloaden (PDF).

ISPam.nl Podcast 10: Rapport Onafhankelijk SIDN deelnemers onderzoek

Voor wie geen geluid heeft of wie wil meelezen met de podcast, hieronder het transcript:

In deze tiende (eigenlijk 12de) ISPam.nl potkast met Arnout Veenman bespreek ik de resultaten van het door mij gestarte onafhankelijke SIDN deelnemers onderzoek.

Een maand geleden heb ik een onderzoek gestart de tevredenheid van SIDN deelnemers over SIDN. Enkele dagen daarna liet SIDN mij al weten zeer geïnteresseerd te zijn in de uitkomsten van mijn onderzoek en ze binnenkort zelf ook een onderzoek zouden laten uitvoeren. Dat onderzoek is ondertussen gestart.

Mijn onderzoek stond open voor alle SIDN deelnemers, totaal hebben er 46 SIDN deelnemers meegedaan. Er bestond de angst dat een bepaalde categorie deelnemers zou overheersen, maar aan de hand van de verhouding tussen de verschillende rechtsvormen van de respondenten kan worden geconcludeerd dat de respondenten een representatieve afspiegeling van het hele deelnemersveld uitmaken.

Uit het onderzoek blijkt dat in de meeste gevallen iets meer dan de helft van de respondenten tevreden is over SIDN. Uitschieters daarbij zijn de waardering van SIDN door de respondenten in vergelijking met een jaar geleden, waar maar liefst 76 procent van de respondenten tevreden over is. Het minst positief zijn deelnemers over de professionaliteit tegenover de bureaucratie van SIDN, waar maar 26 procent positief over is.

Hieruit valt op te maken dat SIDN nog flink moet werken om een nog groter deel van de deelnemers tevreden te stellen en dus een hogere waardering te krijgen. Verdere professionalisering moet daarbij het speerpunt zijn en de huidige koers moet worden blijven gevaren. Voorzichtig durf ik uit het onderzoek ook op te maken dat de deelnemers, al dan niet onderbewust, tevreden zijn met Roelof Meijer als bestuurder van SIDN.

De conclusie die ik uit het onderzoek trek is dat de respondenten van mening zijn dat SIDN mét Roelof Meijer als bestuurder, goed op weg is om van een bureaucratisch juridisch georiënteerd bolwerk te veranderen naar een professionele klantgerichte organisatie. Dat is uiteraard positief te noemen.

Tot zover deze tiende ISPam.nl potkast met Arnout Veenman. Tot de volgende potkast.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.