Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Claranet, Virtuozzo en Acronis

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 1 augustus 2016 10:00 uur

De afgelopen week zijn er meerdere interessante persberichten binnengekomen. Bekijk hier onze top 3 met berichten: Claranet versterkt het managed hosting portfolio met de overname van Ardenta, Virtuozzo lanceert vernieuwde Hyper-Converged oplossing dankzij open-source technologie en geoptimaliseerde KVM en Acronis geeft bedrijven de controle over hun gegevens terug met nieuwe hybride-cloud databeveiligingsoplossingen.

 1. Claranet versterkt het managed hosting portfolio met de overname van Ardenta

Claranet heeft IT-dienstverlener Ardenta uit het Verenigd Koninkrijk overgenomen. Ardenta is gespecialiseerd in het ontwerp, bouwen en beheer van E-commerce platformen, met een bijzondere expertise in hoog-volume transactionele database management. Deze expertise vult Claranet’s groeiende applicatie management capaciteiten aan, en vergroot haar vermogen om klanten te ondersteunen op het gebied van on-premise platformen, Claranet’s Private Cloud en public cloudmanagement.
Lees het volledige bericht

 2. Virtuozzo lanceert vernieuwde Hyper-Converged oplossing dankzij open-source technologie en geoptimaliseerde KVM

Virtuozzo, als toonaangevend virtualisatie platform het ‘hart’ van meer dan vijf miljoen virtuele omgevingen voor serviceproviders, kondigt de algemene beschikbaarheid van Virtuozzo 7 aan. Met deze nieuwe versie biedt het platform een nieuw niveau van portabiliteit, betrouwbaarheid en prestaties, vooral voor klanten van grote datacenter-omgevingen waar leveranciersflexibiliteit, evenals lage latentietijd, van cruciaal belang is.
Lees het volledige bericht

 3. Acronis geeft bedrijven de controle over hun gegevens terug met nieuwe hybride-clouddatabeveiligingsoplossingen

Acronis, wereldleider op het gebied van hybride-clouddatabeveiliging, lanceert nieuwe oplossingen die bedrijven en IT-managers meer controle bieden over hun bedrijfsgegevens en workloads dan ooit tevoren. Bedrijfsgegevens zijn de levensader van de huidige digitale wereld – zonder data hebben bedrijven in de digitale wereld van vandaag geen kans om te overleven. Data moet worden beveiligd. Acronis ondersteunt bedrijven en IT-managers met een uitgebreide reeks oplossingen die inspelen op de verschillende behoeften: Acronis Backup 12, Acronis Backup Cloud, Acronis Monitor, Acronis Storage, Acronis Notary. Alle zijn gebaseerd op de nieuwe hybride-cloudarchitectuur van Acronis en ondersteunen databeveiliging en -herstel in nagenoeg elke IT-omgeving.
Lees het volledige bericht

Deze 2 berichten mag je ook niet missen

Bedrijven blijven worstelen met de beveiliging van gegevens in de cloud

Ondanks het toenemende belang van de cloud voor de bedrijfsvoering, nemen organisaties onvoldoende governance- en beveiligingsmaatregelen om gevoelige gegevens in de cloud te beschermen. Dit blijkt uit het Global Cloud Data Security-onderzoek van de wereldwijde speler in digitale beveiliging Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), waaraan ongeveer 3.500 respondenten deelnamen. Uit het onderzoek blijkt tevens dat IT-afdelingen geen grip hebben op de helft van alle clouddiensten en bedrijfsgegevens die in de cloud worden opgeslagen. Daarnaast versleutelen bedrijven slechts een derde van alle gevoelige data die zij in cloudapplicaties opslaan. Ook zegt meer dan de helft van alle bedrijven geen proactieve aanpak te hanteren om te waarborgen dat zij handelen in overeenstemming met de privacy- en beveiligingsregelgeving voor data in cloudomgevingen.
Lees het volledige bericht

Traagheid grootste frustratie bij zakelijke internetverbinding

Uit online onderzoek van BIT, uitgevoerd onder 111 respondenten, blijkt dat bij zakelijke internetverbindingen de meeste frustratie voortkomt uit de snelheid hiervan. Maar liefst 31 procent van de respondenten heeft dit als grootste frustratie gemarkeerd. Hierna volgen storingen in de internetverbinding (22%) en gebrek aan statusinformatie bij storingen (14%). Daarentegen hebben respondenten aangegeven dat de bereikbaarheid van de servicedesk (5%), langdurige aanlegtrajecten (5%) en langlopende contracten met de internetaanbieder (4%) de minste frustratie opleveren.
Lees het volledige bericht

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.