Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Verslag ISP Kartcompetitie 2007

 • Door
 • Arnout Veenman
 • geplaatst op
 • 16 april 2007 08:25 uur

Gisteren was ik aanwezig bij de ISP Kartcompetitie 2007 dat dit jaar voor de vijfde keer werd georganiseerd en daarmee haar eerste lustrum vierde. Locatie was net als de voorgaande jaren het complex van Coronel kartracing in Huizen.

Kort nadat ik om 11:30 uur mijn intrede had gemaakt in het kartcomplex, werd ik door een buikdanseres uitgenodigd om aan de waterpijp te hangen, waarbij je dan zo’n leuk hoedje op kreeg. Er zat overigens geen marihuana in de waterpijp, maar (fruit) tabak. Een erg leuke ervaring. Later op de dag kwamen de dames die bij dat deel van het programma hoorden ook langs met échte slangen en ik hoorde dat sommigen de slang tijdens het hangen aan de waterpijp ineens zo slang in hun nek hebben gekregen. Geweldig!

In mijn eerste aankondiging van de ISP Kartcompetitie 2007 had ik geschreven dat ik tenminste wel toegang tot de VIP-area wilde en als ik daar nou geen toegang toe zou krijgen, dan zou ik mijn eigen Prosecco wel meenemen. Belofte maakt schuld, zo heb ik voor uw organisator Dave Aaldering een heerlijke fles Prosecco meegenomen!

Een uur later werden we door Dave “uw organisator” Aaldering gedirigeerd richting het Monaco circuit, waarna hij om 12:30 uur de ISP Kartcompetitie 2007 officieel voor geopend verklaarde en de spelregels voor het evenement uitlegde.

Na de opening stonden bij de pits een klein leger aan dames van EveryBackup de (voornamelijk) heren die van het circuit af kwamen op te wachten om hun visitekaartje te geven. Niet veel later sprak ik Dillard Blom en die gaf me ook een visitekaartje van EveryBackup, die zo vertelde hij mij Everybackup samen met Ryan Kalkhoven heeft opgezet. Mijn complimenten aan beide heren voor hun succesvolle guerrilla marketingstunt.

Zelf heb ik verder een soort van Marathon gelopen door het kartcomplex, om zo zoveel mogelijk mensen te spreken. Erg leuk was het dat er op de ISP Kartcompetitie veel mensen aanwezig waren die je graag eens in face to face wilt spreken en met anderen was het een leuk weerzien. Ook op dat vlak was het zeer geslaagd. Zo heb ik leuk gesproken met mensen van Aleto Internet, PCextreme, ATN-Networks, Stream Service, SWINX.NL, EveryBackup, Reasonnet, SIDN, True, Meesterlijk, Grafix Internet, Technotop, Eweka en “uw organisatie”.

Ook niet onbelangrijk zijn natuurlijk de aanwezige dames, totaal waren er 117 dames aanwezig. De meeste dames die waren meegenomen door bezoekers waren van EveryBackup (6), HollandHardware (6), Minkels (6), BBned (5), Compricon (5). Met totaal 904 bezoekers, is 117 dames een mooi aantal te noemen, al was een groot deel van de dames als levend reclamebord aanwezig, wat de aanwezige heren natuurlijk niks uitmaakte 😉

Een ander vrouwelijk item was het feit dat er naakte dames op de ISP Kartcompetitie 2007 aanwezig waren, welke live werden bespoten met bodypaint, door de Nederlandse kampioen bodypainting. Nu was het de bedoeling dat er ook op een van de dames een ontwerp naar een idee van een deelnemer zou worden gespoten. Helaas is dat niet gebeurt. Desalniettemin mocht het resultaat er wezen en was het naar mijn idee toch een geslaagde actie!

Aan het einde van het evenement was het tijd voor de prijsuitreikingen, waaronder voor het lasergamen, de cisco race simulators, Microsoft originaliteitsprijs, Foundry networks snelpatch competitie en natuurlijk last but not least, zowel de reguliere als de sponsor ISP kartcompetitie.

De Microsoft originaliteitsprijs voor het origineelst gekleed aan de start van de ISP Kartcompetitie verschijnt, ging naar het uit twee personen bestaande team Mindconnect die verkleed als Mario en Luigi aanwezig waren. Daarmee wonnen zij een Microsoft Xbox 360 en een 37″ Flatscreen TV. Een slechte verliezer toonde zich Holland Hardware, waarvan de directeur mij eerder had aangegeven de prijs graag (opnieuw) te willen winnen, die met zijn meiden stampvoetend en luidruchtig het circuit verliet nadat ze de prijs niet hadden gewonnen.

De uitreiking van de Foundry networks snelpatch competitie was interessant, vooral omdat er eerst een aanmoedigingsprijs werd toegekend aan de langzaamste patcher. Die prijs ging naar Arnout Veldhoven, die uiteraard de prijs niet kwam ophalen. Thomas en Wido van PCextreme die naast me stonden, vonden dat het gewoon een dikke spelfout was en dat het niet Veldhoven maar Veenman moest zijn. Dat zullen er wel meer hebben gedacht 😉 De naam van de winnaar van de Foundry networks snelpatch competitie is mij door het tumult rondom mijn naamgenoot ontschoten. Wie de naam nog wel weet, meldt hem even in de comments.

Winnaar bij het lasergamen was Remold Krol van Everett. De prijzen voor de sponsor ISP Kartcompetitie werden uitgereikt door niemand minder dan door Tim Coronel him-self, dat gaf de uitreiking een extra dimensie. De eerste plaats was voor Michiel Panders van Cisco.

De belangrijkste prijzen zijn natuurlijk die voor de ISP Kartcompetitie, de winnaars zijn:

 1. Chris Lauffer van Hosting Concepts
  Prijs: Sun Ultra 20 M2-werkstation (1 AMD Opteron-processor model 1218 (dual-core), NVIDIA Quadro FX 1500 grafische-versnellerkaart, 2 GB niet-gebufferd DDR2-667 geheugen (2 ECC DIMM’s van 1 GB), 1 SATA harde schijf van 250 GB, 3Gbps en 7200 rpm, 1 dvd-dual (dvd/cd afspelen/opnemen), voldoet aan RoHS) – Door Dataman en Sun
 2. Remold Krol van Everett
  Prijs: Juniper J2300 Router – Door Juniper Networks
 3. Emile Hollink van Viper Webdesign
  Prijs: Apple iPod Nano – Door Network Hardware Resale

 Winnaars ISP Kartcompetitie 2007

Met prijsuitreiking kwam de ISP Kartcompetitie 2007 ten einde.

Bij het verlaten van de ISP Kartcompetitie 2007 kreeg elke bezoeker een tas mee. Dit jaar geen plastic zak, maar een luxe uitgevoerd schoudertas met daarop het SIDN logo. Dat was dus het geheim rondom SIDN en de ISP Kartcompetitie 2007 dat Dave mij niet kon vertellen.

Uw organisator Dave Aaldering is achteraf zeer content met het verloop van het evenement:

Het was ondanks het bijzonder goede weer een erg goedbezochte en succesvolle dag met heel veel verschillende dingen te doen voor alle bezoekers. De sfeer was ontspannen en gezellig. Wat mij betreft de beste ISP Kartcompetitie tot nu toe.

Die mening deel ik met Dave, al was het voor mij pas mijn tweede ISP Kartcompetitie. In iedergeval ben ik er volgend jaar weer bij! Dave gaf ook aan dat hij zelf ook van plan is om nog veel ISP Kartcompetities te organiseren. Dus op naar het volgende lustrum!

Als laatste is het natuurlijk op zijn plaatst om uw organisator Dave Aaldering te feliciteren met het doorslaande succes van zijn ISP Kartcompetitie 2007 en natuurlijk Dataman, BBned, Cisco, Foundry Networks, Juniper Networks, Minkels, Network Hardware Resale, Q&I, TelecityRedbus, AMS-IX, CleanPort, Compricon, euNetworks, Global Data Solutions, Microsoft, Quanza Engineering, SIDN, Aaldering ICT, True, te bedanken, omdat dankzij hun bijdrage de ISP Kartcompetitie 2007 mogelijk is gemaakt.

Hoe vonden jullie de ISP Kartcompetitie 2007?

joop, 16 april 2007 11:32 am

en Hij kan het weer niet laten

http://gallery.isp-kartcompetitie.nl/2007/sabriberisha/P4140071.JPG.html

Martijn, 17 april 2007 2:11 am

Needless to say zijn wij écht ontzettend blij met onze 37" flatscreen LCD-TV en Xbox 360 :-D Echt helemaal geweldig!

Overigens waren een aantal meiden van Holland Hardware nog wel zo sportief om ons te feliciteren. ;-)

Stekel, 19 april 2007 11:36 pm

Van alle 117 dames welke aanwezig waren was Annelies Jutte van Cisco wel de leukste en de meest sympathieke!! :-)

 • Pingback: ISP Kartcompetitie 2008 vindt plaats op 12 april · ISPam.nl

 • Laatste reacties

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.