Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Oxilion, Unica Dura Vermeer Datacenters en Equinix

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 12 december 2016 10:00 uur

De afgelopen week zijn er meerdere interessante persberichten binnengekomen. Bekijk hier onze top 3 met berichten: Oxilion neemt alle activiteiten Business Hosting over, in aanbouw zijnde datacenter AM4 bereikt hoogste punt en Equinix neemt 24 datacenters over van Verizon voor 3,35 miljard euro.

 1. Oxilion neemt alle activiteiten Business Hosting over

Oxilion heeft JDN ICT Services overgenomen, het bedrijf achter Business Hosting. Alle cloud- en hostingdiensten en domeinnaamregistraties van Business Hosting worden nu door Oxilion gefaciliteerd. Oxilion is gespecialiseerd in bedrijfskritische hosting en is gevestigd in Enschede. De consolidatie op de Nederlandse markt voor domeinnaam- en hostingservices is duidelijk zichtbaar. Oxilion, al ruim 16 jaar aanbieder van deze services, wordt regelmatig benaderd door partijen met de vraag of men geïnteresseerd is in de gedeeltelijke of gehele overname van de portfolio. Oxilion is als partij met een ijzersterke reputatie echter niet voor elke overname in de markt.
Lees het volledige bericht

 2. In aanbouw zijnde datacenter AM4 bereikt hoogste punt

Robert Philippi, Project Directeur van Unica Dura Vermeer Datacenters (UDD), opent de viering van het hoogste punt van AM4, het in aanbouw zijnde datacenter van Equinix. Het twaalf verdiepingen tellende gebouw heeft de hoogte van 72 meter bereikt. In totaal is er 96 miljoen euro gemoeid met de bouw van het datacenter op Amsterdam Science Park. Medio 2017 moet het datacenter klaar zijn voor gebruik. Evenals het naastgelegen datacenter AM3 is de vof UDD – bestaande uit Unica Fastcom BV en Dura Vermeer Bouw Midden West BV – betrokken bij de bouw. Robert Philippi, bijgestaan door Leo le Duc van Amsterdam Science Park en Michiel Eielts van Equinix, hebben het startschot gegeven voor deze traditionele “pannenbierviering”.
Lees het volledige bericht

 3. Equinix neemt 24 datacenters over van Verizon voor 3,35 miljard euro

Interconnectiviteit-bedrijf en datacenterdienstverlener Equinix neemt 24 datacenters van Verizon over voor 3,35 miljard euro. Hiermee komt het totale aantal datacenters van Equinix uit op 175 en bezit de marktleider zo’n 40 procent van alle datacenters wereldwijd. Met deze uitbreiding wil Equinix inspelen op de groeiende behoefte aan consistente, wereldwijde connectiviteit. Eerder dit jaar naam Equinix de 40 datacenters van het Britse TelecityGroup voor zo’n 3,5 miljard euro.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.