Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Proact/Exonet, Sentia en SwitchDatacenters

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 27 december 2016 10:00 uur

De afgelopen week zijn er weer meerdere interessante persberichten binnengekomen. Bekijk hier onze top 3 met berichten: Proact zorgt voor probleemloze upgrade van converged infrastructure-omgeving bij Exonet, Sentia van start in Denemarken en Switch Datacenters implementeert zelf-ontwikkeld en gepatenteerd datacenter koelingsysteem in Switch AMS1.

 1. Proact zorgt voor probleemloze upgrade van converged infrastructure-omgeving bij Exonet

Hostingspecialist Exonet heeft Proact ingeschakeld voor het upgraden van zijn bestaande converged infrastructure-omgeving. De infrastructuur ondersteunt de dienstverlening op basis van totaalhostingoplossingen richting haar klanten welke gericht zijn op betrouwbaarheid en service. Exonet stapte drie jaar geleden over op FlexPod, dat toen werd afgenomen bij een andere leverancier. In de loop van de tijd ontstond er bij de hostingleverancier de behoefte aan een centraal aanspreekpunt met kennis van converged infrastructure-omgevingen. Exonet schakelde Proact in, dat in Nederland – maar ook in andere Europese landen – ruime ervaring heeft opgedaan met het installeren en beheren van verschillende converged infrastructure-oplossingen.
Lees het volledige bericht

 2. Sentia van start in Denemarken

Naast de activiteiten in België en Nederland kondigt Sentia aan strategische overnames te hebben gedaan in Denemarken. Met de overnames van Solido Hosting en de Jaynet Group betreedt Sentia een nieuwe markt en wordt zo één van de grootste West-Europese outsourcing providers van bedrijfskritische applicaties. Vorig jaar rond deze tijd kondigde Sentia aan dat het, dankzij een fusie met het Belgische Intelligent, marktleider werd in de Benelux. Deze succesformule past Sentia nu ook toe in Denemarken. Dankzij strategische overnames van Solido Hosting en Jaynet wordt Sentia nu ook één van de belangrijkste enterprise managed hosting providers in Denemarken. Door de overnames groeit het aantal medewerkers binnen de Sentia Group naar ongeveer 270 en heeft Sentia nu 5 kantoren verspreid over 3 landen: Gent (BE), Amsterdam (NL), Nieuwegein (NL), Delft (NL) en Kopenhagen (DK).
Lees het volledige bericht

 3. Switch Datacenters implementeert zelf-ontwikkeld en gepatenteerd datacenter koelingsysteem in Switch AMS1

Switch Datacenters, een Europese leverancier van build-to-suit corporate datacenters en colocatie services – met eigen datacenters in Amsterdam en Woerden, heeft in eigen huis een datacenter koelingssysteem ontwikkeld en vervolgens geïmplementeerd in zijn colocatie datacenter in Amsterdam, in Switch AMS1. De R&D investeringen van het bedrijf hebben geresulteerd in een koelingssysteem met een gecalculeerde ultra-lage pPUE (koeling PUE) waarde van 1,04 – wat zeer energie-efficiënt is.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.