Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

KDISS over datacentrum migratie: ‘Wij hadden absoluut geen keus’

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 3 juli 2007 10:50 uur

In een persbericht heeft KDISS uitleg gegeven over de onaangekondigde datacentrum migratie van afgelopen woensdag op donderdag met voor veel klanten ruim 24 uur downtime tot gevolg. Vrijdag bevestigde KDISS al in een bericht op de website dat het alle apparatuur van TelecityRedbus Amsterdam Gyroscoopweg naar Eunetworks had verhuisd. KDISS geeft aan dat ze geen andere keus had dan de migratie uit te voeren, gezien haar leverancier dreigde de stekker er uit te trekken en de toegang tot het datacentrum te ontzeggen.

Daarom kon KDISS naar eigen zeggen niet eerder een bericht naar buiten worden gebracht over de aanstaande migratie. Wanneer dat wel zou zijn gebeurt dan zou de stekker er direct worden uitgetrokken en zou de schade niet te overzien zijn in vergelijking met de wijze waarop de migratie nu is verlopen, aldus KDISS.

De migratie zelf ging ook niet van een leien dakje, ondanks het feit dat KDISS zorgvuldig een draaiboek zou hebben samengesteld, heeft het zich toch verkeken op een aantal werkzaamheden die daarbij kwamen kijken. Daarom heeft de migratie meer tijd in beslag genomen dan, ook KDISS zelf, acceptabel vindt en kwamen de eerste systemen pas 4 uur later dan gepland weer online. Daarnaast biedt KDISS eveneens haar excuses aan voor de gebrekkige communicatie naar klanten tijdens de migratie zelf. De prioriteit lag bij het online brengen van de infrastructuur, waardoor de bereikbaarheid te wensen overliet.

Nu de migratie achter de rug is, zit KDISS in EUnetworks, waarbij het rechtstreeks de footprint van het datacentrum afneemt, waardoor meer onafhankelijkheid en groeimogelijkheden zijn gecreƫerd en is ook meteen de netwerk infrastructuur geupgrade. KDISS hoopt met deze uitleg een juiste en bevredigende verklaring te hebben gegeven voor hetgeen gebeurt is en bovenal de manier waarop. KDISS hoopt dat het vertrouwen hiermee herstelt kan worden.

Op zich denk ik dat KDISS hiermee een nette uitleg heeft gegeven voor de onaangekondigde datacentrum migratie, al neemt dat niet weg dat dit niet de eerste keer is!

_v_, 3 juli 2007 7:25 pm

Dit is niet de plek om partijen tegen elkaar uit te spelen, maar ik ben toch heel erg benieuwd naar het verhaal van de oude leverancier.

SWINX.NL, 3 juli 2007 11:42 pm

Opzich valt daar wel een conclusie aan te verbinden, er lijkt zowiezo een leegloop te zijn in Telecity Redbus door oa de forse prijsstijgingen die ze daar doorvoeren.

Als je daar niet mee akkoord wil gaan (overigens zeg ik niet dat dit zo is, maar het zou kunnen zijn) dan kan ik me voorstellen dat Telecity de stekker eruit wil trekken.

Alrik, 4 juli 2007 12:23 am

Leegloop lijkt er idd te zijn, zag dat tweakers precies dezelfde verhuizing maakte afgelopen week.

Dominic, 4 juli 2007 12:47 am

@Swinx.nl

KDISS huurde hun racks via cyberworld (meen ik), in ieder geval niet direct bij Telecity.

_v_, 4 juli 2007 9:21 am

@Dominic Juli: Cybercomm-IS (nu DIS Hosting), niet 'cyberworld':) (zie ook oude data in: http://www.netwerkgids.com/netwerk/internet-online)

remon, 4 juli 2007 2:00 pm

Doe eens voor een keer wederhoor toepassen in plaats van een mening neer te kalken.

DreamHost.nl, 7 juli 2007 7:46 pm

We hebben verder niet(s) te maken met KDIS(S), maar willen hier toch nog wat kwijt :
In hun mailing geven ze aan volledig nieuwe netwerkapparatuur geplaatst te hebben. Waarom dan niet eerst het netwerk op orde brengen en daarna de servers verhuizen? Dan is het slechts een kwestie van ophangen en aanzetten en het doet het...

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.