Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nominet introduceert Phishing lock

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 9 april 2009 08:01 uur

.uk-registry Nominet introduceert van 5 mei een nieuw wapen in de strijd tegen phishing: de phishing lock. Een registrar kan een phishing lock op een domein zetten wanneer deze gebruikt wordt voor phishing. De domeinnaam wordt dan uit de zone file verwijderd en de status van de domeinnaam veranderd in “suspended”. Daarnaast kan de domeinnaam ook niet worden wegverhuisd, kan er geen houder of nameserver wijziging worden doorgevoerd en de domeinnaam kan ook niet worden opgeheven.

De phishing lock mag uitsluitend worden gebruikt voor domeinnamen die voor phishing worden gebruikt, elk ander gebruik van de maatregel wordt door Nominet als misbruik gezien. In het geval van misbruik zal Nominet de registrar een waarschuwing geven of in het ergste geval als registrar royeren. Verder waarschuwt Nominet er voor dat registrars moeten oppassen voor valse klachten over phishing, waardoor domeinnamen ten onrechte worden afgesloten.

De laatste tijd beginnen domeinregistries zich telkens meer met de inhoud van domeinnamen te bemoeien. Recent namen verschillende registries maatregelen tegen de Conficker C worm. SIDN voert een actief Notice-and-Takedown beleid en is mede-initiatiefnemer van de Gedragscode Notice-and-Takedown.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.