10e jaar op een rij de ISO 27001/IEC 27001 certificering voor Cloud provider Parentix

  • Bedrijfsnieuws van
  • Parentix
  • geplaatst op
  • 11 april 2016 10:27 uur

Parentix heeft de jaarlijkse audit en ISO 27001 hercertificering uitgevoerd, waarmee het certificaat voor drie jaar is verlengd. Dit jaar is Parentix tevens geconverteerd naar de nieuwste standaard ISO/IEC 27001:2013. De audit vond plaats op 1 en 11 maart jl. Tijdens deze audit zijn dan ook geen kritieke afwijkingen op de certificatie naar voren gekomen.

ISO 27001/IEC 27001 certificering
De standaard ISO/IEC 27001:2013 is de internationale standaard voor het management van informatiebeveiliging. Certificering volgens deze standaard is een erkenning dat de gecertificeerde organisatie de informatiebeveiliging goed heeft georganiseerd en geïmplementeerd. Slechts een beperkt aantal gerenommeerde hostingproviders in Nederland zijn gecertificeerd volgens deze ISO-standaard.

Parentix en informatie beveiliging
Informatie beveiliging is een thema dat verankerd is in de Parentix organisatie: vertrouwen, integriteit en beschikbaarheid zijn hierbij de kernbegrippen die geborgd worden. “Wij blijven ons verdiepen in de noodzakelijke organisatorische, procedurele en technische maatregelen die voor deze certificering getroffen moeten worden om onze hoge mate van kwaliteit en betrouwbaarheid te bewijzen”, aldus Emile van Bergen – Operationeel Directeur van Parentix. Naast de ISO/IEC 27001:2013 certificering geldt voor Parentix ook de ISAE2402 Type II verklaring.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.