4 juni LeaseWeb Tech Summit

  • Bedrijfsnieuws van
  • LeaseWeb
  • geplaatst op
  • 1 juni 2015 15:30 uur

Donderdag 4 juni is het zover: de LeaseWeb Tech Summit in Undercurrent in Amsterdam-Noord. De Tech Summit wordt een spetterend evenement vol boeiende technische presentaties van hostingspecialisten uit Nederland en daarbuiten. Maar er is ook genoeg tijd in het programma voor het stellen van vragen en voor bijpraten onder het genot van een drankje.

De Tech Summit is bedoeld voor techneuten, je zult er dus geen marketingverhalen en sales pitches horen. Wel krijg je er de laatste technische ins-en-outs te horen over hosting, automatisering en security. Naast sprekers van LeaseWeb zijn er ook (internationale) specialisten van bedrijven als Docker, Sendgrid, Cisco Systems, PowerDNS, NTT Networks, Coolblue en Booking.com. Dé gelegenheid dus om van gedachten te wisselen over on the edge-technologie met experts die je niet dagelijks tegen het lijf loopt.

In totaal komen 14 sprekers aan het woord in 5 key-notes en 2 tracks. Je hoort internationaal aansprekende voorbeelden en cases in bijvoorbeeld de sessie van Diogo Mónica van het Amerikaanse Docker, een open platform voor developers en sysadmins voor het bouwen en gebruiken van gedistribueerde applicaties. Hij vertelt over de pitfalls van security bij een start-up. Julien Lemoine, medeoprichter en CTO van Algolia, heeft een inspirerend verhaal over Algolia’s search service en hoe zij hun infrastructuur schaalbaar hebben gemaakt.

Ook Nederlandse bedrijven als Coolblue en Booking.com zijn aanwezig op de Tech Summit. Paul de Raaij, DevOps engineer bij Coolblue, vertelt over continuous deployment en het automatiseren van taken en processen. Zijn sessie gaat over hoe Coolblue nieuwe features in gebruik neemt met alleen de allernoodzakelijkste handmatige acties, en hij demonstreert hoe het bedrijf continuous deployment gebruikt voor verschillende talen en omgevingen, welke tools zij gebruiken en waarom. Deze presentatie is onderdeel van de track die inzoomt op DevOps, waarin ook Ryan Frantz van het Amerikaanse Etsy aan het woord komt, een P2P e-commerce website.

Booking.com is vertegenwoordigd door security engineers Willem Gerber en Brad Lhotsky, die in hun sessie ‘Serendipity in Logging’ vertellen over hoe lastig het kan zijn om logging data op één plek op te slaan. Ze bespreken daarbij zowel de architectuur (ElasticSearch) en zaken als scaling en betrouwbaarheid.

Vorig jaar organiseerde LeaseWeb een Tech Summit alleen voor LeaseWeb-medewerkers, maar dit jaar is iedereen welkom die geïnteresseerd is in het nieuwste op het gebied van hostingtechnologie. Kom dus naar de Amsterdamse IJ-oever om een dag lang te worden geïnspireerd en te netwerken met specialisten.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, dus als je tijd hebt: ga naar techsummit.leaseweb.com voor het reserveren van kaarten (25 euro) of het bekijken van video’s van de bijeenkomst van vorig jaar. Volg ons op Twitter via #LSWtechsummit.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.