538 brengt zijn IT infrastructuur onder in private cloud bij LeaseWeb

LeaseWeb CDN wordt door 538 ingezet voor live streamen radio-uitzendingen

  • Bedrijfsnieuws van
  • LeaseWeb
  • geplaatst op
  • 22 mei 2014 09:40 uur

De Radio 538 Groep heeft een 3-jarig contract getekend met LeaseWeb, een van de grootste hostingproviders ter wereld met een productportfolio variërend van cloud tot bare-metal servers en managed hosting. De 538 Groep gebruikt LeaseWeb Nederland’s cloud omgeving voor zijn IT-infrastructuur en zet daarnaast de CDN technologie van LeaseWeb CDN in voor het live streamen van radiouitzendingen.

De 538 Groep heeft voor LeaseWeb gekozen vanwege de ambitie van 538. “Radio 538 is inmiddels veel meer dan alleen de 538 radiozender,” zegt Alexander Josiassen, Innovation Director bij 538. “Binnen de 538 Groep exploiteren wij verschillende radiostations en muziek tv-zenders, waaronder SLAM!FM, themakanalen als Juize, SLAM!Hardstyle, 538 Dance Department, 538Hitzone en TV stations als TV 538 en SLAM!TV. Daarnaast organiseren we evenementen en business events voor derden. Als wereldwijd opererende hosting provider kan LeaseWeb onze ambities faciliteren en de behoefte op die ambities laten aansluiten.”

538: 10 tot 15 Gbps internetverkeer

LeaseWeb Nederland levert aan 538 een hybride hostingoplossing waarin zowel bare-metal dedicated servers als private cloud worden ingezet. De private cloud component is door LeaseWeb engineers ontwikkeld op basis van CloudStack technologie en wordt geëxploiteerd in één van zijn Nederlandse datacenters. Dit platform biedt 538 een uitgebreide set features, op basis van flexibele servercapaciteit, passend bij wisselende workloads. Capaciteit kan naar wens worden uitgebreid of verschoven, zodat het platform dynamisch aangepast kan worden – bijvoorbeeld bij onverwachte stijgingen in bezoekersaantallen.

Het wereldwijde CDN (Content Delivery Network) van LeaseWeb CDN wordt door 538 gebruikt om websitebezoekers middels de geavanceerde caching- en distributie-technologie een zeer snelle en stabiele internetervaring te bieden en live streaming van radio- en tv-uitzendingen mogelijk te maken. De zenders van de 538 Groep genereren in Nederland in totaal maar liefst 10 tot 15 gigabit aan bandbreedte. LeaseWeb’s CDN, met een capaciteit van meer dan 500 gigabit, is onder meer gebouwd voor live-streaming en broadcasting toepassingen, maar kan ook gebruikt worden voor high-performance file- en videodistributie. 538 gebruikt het CDN ook voor het aanbieden van on-demand audio- en video content.

De 538 Groep krijgt bij de CDN oplossing een gebruikersvriendelijk control panel meegeleverd, waarmee 538 zelf de intelligentie in het CDN platform kan fine-tunen. Engineers van LeaseWeb hebben daarnaast een applicatie ontwikkeld om het CDN te integreren met de specifieke media player van Radio 538. Ook hebben LeaseWeb’s engineers features ingebouwd voor 538’s radiospecifieke behoeften.

CloudStack ‘open source’ cloud

“LeaseWeb werkt met de meest innovatieve technologieën, wat goed aansluit bij onze eigen organisatiefilosofie om met de nieuwste radiotechnieken te werken,” zegt Josiassen. “Het feit dat zij juist als Nederlandse cloud leverancier een sterke internationale aanwezigheid hebben, is ook een reden waarom we voor LeaseWeb hebben gekozen. Het betekent dat onze IT infrastructuur in handen is van een cloud technologiepartner dicht bij huis, met een datacenter locatie in Nederland en een duidelijk aanspreekpunt wat de onderlinge samenwerking ten goede zal komen.”

LeaseWeb levert sinds 1997 IT infrastructuur oplossingen aan klanten variërend van MKB tot multinationals. De afgelopen tijd heeft de hostingprovider significante investeringen gedaan in innovatieve nieuwe technologieën, waaronder het Apache CloudStack®-gebaseerde ‘open source’ cloud platform waarvan 538 gebruik maakt. Ook heeft LeaseWeb CDN het afgelopen jaar uitgebreide investeringen gedaan in de door eigen engineers ontwikkelde CDN technologie. De CDN oplossing is anders dan vele andere oplossingen in de markt en bij uitstek gebouwd voor file- en videodistributie bij hoge bandbreedtes, alsmede live-streaming/broadcasting toepassingen zoals bij Radio 538.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...