AFAS Software stapt over op ‘flat fee’ private cloud platform bij LeaseWeb, tekent 3-jarig contract

  • Bedrijfsnieuws van
  • LeaseWeb
  • geplaatst op
  • 17 juli 2014 10:00 uur

AFAS Software heeft opnieuw een 3-jarig contract getekend met LeaseWeb, een van de grootste hosting merken ter wereld met een uitgebreide, on-demand cloud infrastructuur variërend van virtueel tot bare metal. De nieuwe overeenkomst houdt onder andere in dat AFAS zijn instance-gebaseerde inkoop van private cloud bij LeaseWeb Nederland verruilt voor een ‘flat-fee’ private cloud met resource pools, een maatwerkoplossing die AFAS meer autonomie geeft op het platform.

AFAS Software is sinds 2009 klant bij LeaseWeb Nederland. De afgelopen jaren maakte AFAS voor het hosten van zijn SaaS-gebaseerde ERP-oplossing ‘AFAS Online’ al gebruik van een maatwerk oplossing, een hybride private cloud omgeving met een geclusterde serverarchitectuur op basis van VMware. AFAS was evenwel op zoek naar een oplossing die een nog hogere performance kon bieden, met veel flexibiliteit en schaalbaarheid in de infrastructurele capaciteitsplanning, tegen lagere kosten.

Het VMware gebaseerde private cloud platform dat LeaseWeb Nederland nu levert, betreft eveneens een maatwerkoplossing. Voor AFAS is een volledige redundante single-tenant twin datacenter oplossing ontworpen waarbinnen AFAS toegang heeft tot VMware vCenter. Hiermee kan AFAS autonoom zijn Cloud Resource Pools managen, waaronder dedicated cores, memory, storage, virtuele netwerken en virtuele servers. LeaseWeb heeft het private cloud platform voor AFAS gecombineerd met bare metal servers voor extra – fysieke – performance.

Piekbelastingen

“AFAS Online kent als ERP-applicatie piekbelastingen,” zegt Arnold Mars, Financieel Directeur (CFO) van AFAS. “In bepaalde periodes heb je te maken met veel salarisverwerkingen, jaarafsluitingen en managementrapportages, wat zorgt voor een grotere behoefte aan tijdelijke infrastructurele capaciteit. Ook moeten aan het einde van een jaar, vanwege juridische wijzigingen, vaak veel software-updates worden doorgevoerd. Via de nieuwe private cloud oplossing van LeaseWeb Nederland kunnen wij flexibel en tegen een vaste prijs deze piekbelastingen opvangen en ongelimiteerd gebruikmaken van dedicated cloud resources, waaronder cores, RAM en storage. Kostentechnisch is dat voor ons veel interessanter en het geeft ons maximale flexibiliteit.”

De huidige groei van AFAS Online, met momenteel 6.500 zakelijke klanten en een klantgroei van 40 procent per jaar, zorgt ervoor dat performance en beschikbaarheid in de hosting omgeving nog belangrijker wordt. “Er wordt steeds vaker en langer in het online pakket gewerkt,” zegt Mars. “Ons pakket wordt steeds groter en uitgebreider, omdat we zijn afgestapt van modules en alle functionaliteit inclusief aanbieden. Dat zorgt voor een intensiever gebruik – ook ’s nachts. Daarnaast krijgen we steeds grotere klanten met hoge eisen op het gebied van security, compliance, disaster recovery en beschikbaarheid. Met de enorme flexibiliteit en autonomie in het door LeaseWeb ontwikkelde private cloud platform, hebben we meer vrijheid om resources te alloceren en aan de specifieke eisen van onze klanten tegemoet te komen.”

Compliance eisen klanten

AFAS heeft zich met het 3-jarige contract dus opnieuw voor langere tijd met LeaseWeb Nederland verbonden. De ERP-leverancier zegt veel waarde te hechten aan het Nederlandse karakter van de hostingprovider.

Mars: “Veel van onze klanten hebben allerlei gevoelige organisatiedata in de systemen ondergebracht, waaronder klantgegevens, financiële data en management rapportages. Zij verlangen van ons dat deze data vanuit compliance oogpunt te allen tijde in datacenters op Nederlands grondgebied beschikbaar blijft. Via zusterondernemingen biedt LeaseWeb diensten aan in de Verenigde Staten, Duitsland en Singapore. Deze zusterondernemingen zijn juridisch volledig gescheiden. LeaseWeb Nederland heeft meerdere datacenters in Nederland, waarmee wij aan de strengste data compliance eisen van onze klanten kunnen voldoen.”

Ruud Mous, Algemeen Directeur van LeaseWeb Nederland, benadrukt dat de huidige oplossing voor AFAS niet het eindpunt is maar een nieuw vertrekpunt. “Wij zijn met AFAS bewust voor de lange termijn een relatie aangegaan, wat betekent dat wij de komende jaren telkens opnieuw ons zullen moeten inzetten om in hun evoluerende toekomstige behoeftes te voorzien. Ons VMware-gebaseerde private cloud concept met dedicated cloud resource pools, is ontwikkeld met de behoeften van klanten zoals AFAS in het achterhoofd. De toekomst van onze relatie ligt dan ook in innovatie en ons vermogen om tijdig marktrelevante vernieuwingen in ons hosting portfolio door te voeren.”

LeaseWeb Private Cloud

Het VMware-gebaseerde private cloud platform ontworpen voor AFAS biedt, evenals de onlangs gelanceerde LeaseWeb Private Cloud Powered by Apache CloudStack®, een ongelimiteerde hoeveelheid cloud resources die dedicated voor een klant worden gereserveerd, waaronder dedicated cores, RAM en storage. Deze cloud resources worden flat-fee geleverd, dus tegen een vast maandelijks tarief, wat klanten keuzevrijheid en flexibiliteit geeft in het gebruik van de private cloud omgeving.

Het VMware Private Cloud concept van LeaseWeb is per definitie een maatwerkoplossing en maakt gebruik van dedicated hardware ondergebracht in volledig klanteigen racks. De oplossing is bedoeld voor gebruikers met hoge security eisen. VMware Private Cloud biedt private, redundante uplinks naar het internet en een volledig gescheiden, gecombineerde SAN/NAS storage omgeving op eigen storage virtual machines. Klanten hebben binnen het VMware-gebaseerde private cloud concept allerlei keuzevrijheden om de configuratie op maat in te richten, zoals hybride combinaties met bare metal servers, replicatie van storage naar andere datacenters en een koppeling met een Office omgeving, maar ook twin datacenter oplossingen voor maximale beschikbaarheid.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.