AFAS verlengt cloud hostingcontract met LeaseWeb

Softwarebedrijf voegt derde datacenterlocatie toe aan hybride cloud infrastructuur

  • Bedrijfsnieuws van
  • LeaseWeb
  • geplaatst op
  • 29 juni 2016 11:47 uur

LeaseWeb, één van ’s werelds grootste hostingmerken, kondigt vandaag aan dat AFAS zijn cloud hostingcontract met drie jaar heeft verlengd. Vanwege de sterke groei van AFAS Online was er behoefte aan meer capaciteit en een krachtiger platform voor de eindgebruiker. AFAS zal daarom zijn private cloud infrastructuur uitbreiden met een derde datacenterlocatie binnen het LeaseWeb netwerk. Hierdoor wordt het platform efficiënter en kan er optimale performance, veiligheid en schaalbaarheid worden gewaarborgd voor eindgebruikers.

AFAS is sinds 2009 klant bij LeaseWeb en maakt de afgelopen jaren gebruik van een hybride cloud, bestaande uit een private cloud en dedicated servers, verpreid over meerdere datacenter locaties. Dankzij deze oplossing kan AFAS ongelimiteerd gebruikmaken van dedicated cloud resources, waaronder cores, RAM en storage. LeaseWeb beheert het volledig platform – inclusief back-up, disaster recovery en monitoring.

“De adoptie van SaaS toepassingen neem alleen maar toe, dit jaar verwacht Gartner een groei van 20,3 procent. Wij ervaren ook een toename in de markt dankzij AFAS Online, inmiddels vertrouwen 83% van onze klanten op dit pakket. Het is daarom voor ons belangrijk dat wij een stabiele cloud oplossing hebben, geleverd door een Nederlandse provider met datacenters in Nederland,” aldus Arnold Mars, Financieel Directeur (CFO) van AFAS. “De rol van LeaseWeb is hierbij cruciaal. Naast het feit dat hun hoogwaardige service en lokale datacenters aan onze behoeften te voldoen, fungeert LeaseWeb ook als sparringpartner en ondersteunen ze ons in het flexibel schalen van de capaciteit. “

“We hebben de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in onze mensen, procedures en cloud technologieën om de meest veeleisende marktsegmenten te ondersteunen,” aldus Ruud Mous, Algemeen Directeur bij LeaseWeb Nederland. “De jarenlange tevredenheid van klanten zoals AFAS bewijst dat we hiermee de juiste koers ingezet hebben.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.