ALSO Groep: breidt zijn clouddiensten uit en wordt cloud enabler

  • Bedrijfsnieuws van
  • ALSO Nederland
  • geplaatst op
  • 25 maart 2014 10:57 uur

ALSO Holding AG heeft een koopovereenkomst gesloten voor de overname van Nervogrid Oy, Helsinki, Finland. De onderneming is actief op het gebied van cloud computing en is specialist op het gebied van de ontwikkeling van platforms voor Cloud Brokerage Enablement, waarmee het beheer van particuliere, publieke en hybride cloud-transacties kan worden geautomatiseerd en de transacties op efficiënte wijze kunnen worden verwerkt. De pas overgenomen onderneming zal voortaan opereren onder de naam ALSO Cloud Oy.

De kernactiviteit, de webgebaseerde Cloud Control Panel Service-technologie, stelt klanten en partners van ALSO in staat om zelfstandig en in eenvoudige stappen diverse IT-diensten te leveren, zoals Infrastructure als een Service (IaaS), Platform als een Service (PaaS) en Software als een Service (SaaS). Resellers gebruiken Cloud Control Panel Service-technologie om het verkoopproces van begin tot eind te ontwikkelen, aan te sturen en te beheren, van zeer eenvoudige drag-and-drop-procedures voor het opstellen van offertes tot de uitrol van clouddiensten en prestatierapportage en facturering.

“Met deze overname wil ALSO Holding AG zijn expertise op het gebied van cloudgerelateerde activiteiten versterken en verder ontwikkelen. Wij bieden onze klanten en partners in de cloudomgeving een ideaal Cloud Brokerage Enablement-platform om vanaf dat platform hun clouddiensten aan te bieden aan een brede basis van resellers en hun klanten. Met dit platform van diensten kunnen wij een brug slaan tussen leverancier en reseller. Met Clouddiensten biedt ALSO nieuwe zakelijke kansen met onafhankelijke software en onafhankelijke aanbieders van diensten,” aldus Gustavo Möller-Hergt, CEO van ALSO Holding AG.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.