ASP4all en SecureLink introduceren DWaaS

  • Bedrijfsnieuws van
  • ASP4ALL
  • geplaatst op
  • 9 juni 2015 10:15 uur

Met de Digitale Wasstraat-as-a-Service bieden ASP4all en SecureLink een volledig en beheerd cybersecurity platform dat zowel on-premise als vanuit de cloud geleverd kan worden. Het platform inspecteert alle applicatieverkeersstromen binnen het eigen netwerk en andere (onbeveiligde) netwerken, met als resultaat dat het risicoprofiel en de beheerlast voor de organisatie worden gereduceerd.

Stekkerprincipe
DWaaS werkt volgens het simpele ‘stekkerprincipe’. Met het omzetten van de ‘stekkers’ naar andere netwerken en ketenpartners in de digitale wasstraat worden verschillende applicatieverkeersstromen, zoals e-mail, webbrowsing en -hosting, omgeleid naar een volledig Nederlandse en NEN7510/ISAE3402 gecertificeerde dienst. Vanaf dat moment wordt al het verkeer geïnspecteerd en kan bepaald worden welke beleidsmaatregelen nodig zijn. Medewerkers kunnen bijvoorbeeld uitgesloten worden van bezoeken aan onveilige websites. Een audit trail van confidentiële data dat het interne netwerk verlaat, wordt gerapporteerd of zelfs geblokkeerd. De DWaaS is modulair opgebouwd waardoor er veel mogelijkheden zijn om antwoord te geven op verschillende security- en dataprivacy vraagstukken.

Risico op schade vergroot
Het dreigingslandschap verandert en neemt in omvang toe. De aandacht van hackers is de afgelopen jaren verschoven van aanvallen op netwerken naar aanvallen op de zwakke plekken in applicaties. De traditionele firewall-gebaseerde beveiliging is hierdoor niet meer toereikend, wat het risico op reputatieschade, diefstal van intellectueel kapitaal en verminderde beschikbaarheid van primaire bedrijfsprocessen vergroot. De beveiliging van steeds complexer wordende netwerkinfrastructuren en applicatielandschappen maakt het noodzakelijk om beveiligingsmaatregelen op meerdere niveaus door te voeren. Op dat snijvlak biedt DWaaS de uitkomst.

Community clustering
Voordelen zijn onder andere dat de eigen ICT-organisatie ontlast wordt van een toenemende werkdruk rondom netwerk- en applicatiebeveiliging. Een team van engineers staat klaar als verlengstuk van de eigen organisatie voor 24/7 ondersteuning. Naast het reduceren van het risicoprofiel zijn er mogelijkheden voor kostenverlaging. Bijvoorbeeld door community clustering, waarbij meerdere organisaties uit dezelfde branche gebruik kunnen maken van de gedeelde dienst.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.