Bitbrains IT Services verkrijgt een SOC2 verklaring

  • Bedrijfsnieuws van
  • Bitbrains
  • geplaatst op
  • 10 maart 2014 12:24 uur

Bitbrains, heeft zijn status als betrouwbare en veilige provider van High Performance Computing (HPC) in de cloud kracht bijgezet door een onafhankelijk onderzoek uit te laten voeren naar de maatregelen omtrent de thema’s beveiliging, beschikbaarheid en vertrouwelijkheid. Het onderzoek is uitgevoerd door KPMG op basis van de nieuwste internationale standaard SOC2. Een SOC2-verklaring, wat staat voor Service Organization Control, geeft klanten het vertrouwen dat de dienstverlening voldoet aan de in de verklaring opgenomen eisen op het gebied van outsourcing. Het grote verschil met een traditionele verklaring op basis van de ISAE3402-standaard is dat de SOC2-standaard is toegespitst op de dienstverlening van IT-serviceproviders. De standaard beschrijft daarom ook verplichte onderzoeksdoelstellingen op de thema’s beveiliging, beschikbaarheid, vertrouwelijkheid, privacy en procesintegriteit. Bijzonder is dat het rapport van Bitbrains de drie pijlers beveiliging, beschikbaarheid en vertrouwelijkheid uit de SOC2-standaard omvat. Vanwege de omvang en diepgang van de verplichte doelstellingen kiezen veel organisaties voor een onderzoek dat alleen het thema ‘beveiliging’ omvat.

Het opstellen van de SOC2-rapportage volgt op de ISO 27001:2005-certificering, die Bitbrains afgelopen jaar in september haalde. Dit is een logisch gevolg van het feit dat Bitbrains al jaren complexe clouddiensten levert. “Onze engineers zijn gedreven om complexe IT-vraagstukken op te lossen en systemen te verbeteren en begrijpen het belang van veiligheid en compliancy. Klanten komen dan ook vaak bij ons terecht omdat ze hoogwaardige oplossingen zoeken voor hun problemen die moeten voldoen aan strikte veiligheidseisen. Omdat we dit kunstje inmiddels vaak voor klanten hebben gedaan, beschikten we over alle kennis, expertise en procedures om aan de SOC2-eisen te voldoen”, zegt Hein Brat, CEO van Bitbrains.

Voor onze (potentiele) klanten is het belangrijkste voordeel van de resultaten uit het SOC2-onderzoek dat zij de vaak intensieve en tijdrovende due diligence-procedures kunnen overslaan of sterk inkorten. Zij kunnen steunen op het inzicht dat een SOC2 verklaring geeft in de mate waarin Bitbrains voldoet aan de eisen op het gebied van security, beschikbaarheid en vertrouwelijkheid.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...