Bitbrains IT Services verkrijgt een SOC2 verklaring

  • Bedrijfsnieuws van
  • Bitbrains
  • geplaatst op
  • 10 maart 2014 12:24 uur

Bitbrains, heeft zijn status als betrouwbare en veilige provider van High Performance Computing (HPC) in de cloud kracht bijgezet door een onafhankelijk onderzoek uit te laten voeren naar de maatregelen omtrent de thema’s beveiliging, beschikbaarheid en vertrouwelijkheid. Het onderzoek is uitgevoerd door KPMG op basis van de nieuwste internationale standaard SOC2. Een SOC2-verklaring, wat staat voor Service Organization Control, geeft klanten het vertrouwen dat de dienstverlening voldoet aan de in de verklaring opgenomen eisen op het gebied van outsourcing. Het grote verschil met een traditionele verklaring op basis van de ISAE3402-standaard is dat de SOC2-standaard is toegespitst op de dienstverlening van IT-serviceproviders. De standaard beschrijft daarom ook verplichte onderzoeksdoelstellingen op de thema’s beveiliging, beschikbaarheid, vertrouwelijkheid, privacy en procesintegriteit. Bijzonder is dat het rapport van Bitbrains de drie pijlers beveiliging, beschikbaarheid en vertrouwelijkheid uit de SOC2-standaard omvat. Vanwege de omvang en diepgang van de verplichte doelstellingen kiezen veel organisaties voor een onderzoek dat alleen het thema ‘beveiliging’ omvat.

Het opstellen van de SOC2-rapportage volgt op de ISO 27001:2005-certificering, die Bitbrains afgelopen jaar in september haalde. Dit is een logisch gevolg van het feit dat Bitbrains al jaren complexe clouddiensten levert. “Onze engineers zijn gedreven om complexe IT-vraagstukken op te lossen en systemen te verbeteren en begrijpen het belang van veiligheid en compliancy. Klanten komen dan ook vaak bij ons terecht omdat ze hoogwaardige oplossingen zoeken voor hun problemen die moeten voldoen aan strikte veiligheidseisen. Omdat we dit kunstje inmiddels vaak voor klanten hebben gedaan, beschikten we over alle kennis, expertise en procedures om aan de SOC2-eisen te voldoen”, zegt Hein Brat, CEO van Bitbrains.

Voor onze (potentiele) klanten is het belangrijkste voordeel van de resultaten uit het SOC2-onderzoek dat zij de vaak intensieve en tijdrovende due diligence-procedures kunnen overslaan of sterk inkorten. Zij kunnen steunen op het inzicht dat een SOC2 verklaring geeft in de mate waarin Bitbrains voldoet aan de eisen op het gebied van security, beschikbaarheid en vertrouwelijkheid.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.