Cloud provider IS Group breidt Desktop propositie uit met acquisitie RDC Xtended

  • Bedrijfsnieuws van
  • IS Group
  • geplaatst op
  • 22 januari 2015 12:09 uur

IS (internedservices) Group, Nederlands marktleider in cloud computing en IT services neemt desktop en applicatie provider RDC Xtended over. Dit innovatieve bedrijf – een dochteronderneming van RDC Group – biedt een volwaardig portfolio van werkplek- en business applicaties uit de cloud. “Met deze overname breiden wij onze leidende positie in de markt verder uit. De innovatieve propositie van RDC Xtended en het complete portfolio van met name financiële en HR applicaties betekent een sterke uitbreiding van onze hosted desktop propositie DeskHub welke wij in 2014 al met meer dan 80% hebben laten groeien” aldus Jan Willem des Tombe, chief executive officer van IS Group.

Toegevoegde waarde

De ondernemingen gaan na een migratieperiode verder vanuit het kantoor van IS Group in Purmerend en onder de naam IS Group. De dagelijkse leiding blijft ongewijzigd in handen van directeuren Jan Willem des Tombe en Arjan Steevels. Met de acquisitie van RDC Xtended versterkt IS Group haar positie in de Nederlandse markt en bouwt zij haar aandeel in de Desktop-as-a-Service markt verder uit. De DeskHub™ solution van IS Group wordt verrijkt met de werkplek- en business applicaties van RDC Xtended en de capaciteit van het onderliggende platform wordt sterkt uitgebreid. De klanten en partners van RDC Xtended kunnen dankzij de krachtenbundeling gebruikmaken van de HyperGrid™ (hybride cloud computing platform) en CrossNet™ (connectiviteit) solutions van IS Group en kunnen terugvallen op het sterke portfolio managed services welke het bedrijf biedt.

Schaalvergroting en innovatie essentieel

Jan Willem des Tombe: “In een markt waar technologische ontwikkelingen elkaar snel opvolgen, geloven wij dat schaalvergroting en innovatie essentieel zijn om voorop te blijven lopen. Hierdoor kunnen wij onze klanten optimaal ondersteunen met de nieuwste technologie. Om die reden maken strategische acquisities die direct bijdragen aan het resultaat, onderdeel uit van onze strategie. De toevoeging van RDC Xtended aan ons portfolio levert ons zowel extra schaal als een belangrijke verdere uitbreiding van een van onze snelgroeiende proposities. Wij verheugen ons zeer op deze krachtenbundeling”.

Grote stap voorwaarts voor RDC Xtended

René Louter, CEO van RDC Group: “Het samengaan met IS Group is een grote stap voorwaarts voor de klanten en medewerkers van RDC Xtended. IS Group biedt met haar focus op Cloud en IT Services en haar brede en innovatieve portfolio hele goede mogelijkheden voor verdere ontwikkeling. Om exact deze redenen worden wij zelf ook klant bij IS Group en gaan we een verdere samenwerking aan”.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...