Cloud provider IS Group versterkt marktleiderschap met acquisitie WideXS

Cloud provider IS Group versterkt marktleiderschap met acquisitie WideXS

  • Bedrijfsnieuws van
  • IS Group
  • geplaatst op
  • 16 juni 2014 15:20 uur

IS Group, Nederlands marktleider in Cloud Computing en IT Services neemt Cloud provider WideXS over. Dit innovatieve bedrijf is opgericht in 1996, telt circa 30 medewerkers en biedt een volwaardig portfolio aan business Cloud services. “Met deze overname breiden wij onze leidende positie in de markt verder uit. De innovatieve Virtual Datacenter propositie van WideXS vult onze Cloud en IT services propositie voor channel partners en systems integrators perfect aan” aldus Jan Willem des Tombe, CEO van IS Group.

Toegevoegde waarde

De ondernemingen gaan vanuit het kantoor van IS Group in Purmerend verder onder de naam IS Group. De dagelijkse leiding blijft ongewijzigd in handen van directeuren Jan Willem des Tombe en Arjan Steevels. Met de acquisitie van WideXS versterkt IS Group haar positie in de Nederlandse markt en bouwt zij haar aandeel in de e-business sector en het indirecte verkoopkanaal verder uit. Het HyperGrid™ Cloud computing platform van IS Group wordt uitgebreid met de Virtual Datacenter propositie van WideXS. De klanten en partners van WideXS kunnen dankzij de krachtenbundeling gebruikmaken van de DeskHub™ (Desktop-as-a-Service) en CrossNet™ (connectiviteit) solutions van IS.

Schaalvergroting essentieel

Jan Willem des Tombe: “In een markt waar technologische ontwikkelingen elkaar snel opvolgen, geloven wij dat schaalvergroting essentieel is om voorop te blijven lopen. Hierdoor kunnen wij onze klanten optimaal ondersteunen met de nieuwste technologie. De garantie van continuïteit en zekerheid is juist in deze markt onmisbaar voor de klant. Om die reden maken selectieve acquisities die direct bijdragen aan het resultaat, onderdeel uit van onze strategie. De kans om WideXS toe te mogen voegen aan IS Group konden we niet laten lopen. Wij verheugen ons zeer op deze krachtenbundeling”.

Grote stap voorwaarts voor WideXS

Ronald Wissink, directeur van WideXS: “Het samengaan met IS Group is een grote stap voorwaarts in de ambitie van WideXS om haar klanten nu én in de toekomst, optimaal van dienst te kunnen zijn.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.