Datacenter fabrikant Minkels wordt Hoofdpartner van Dutch Datacenter Association

  • Bedrijfsnieuws van
  • Minkels
  • geplaatst op
  • 27 maart 2015 14:02 uur

Minkels, wereldwijd leverancier van modulaire en geïntegreerde datacenteroplossingen, onderdeel van het beursgenoteerde Legrand (Euronext Paris: LR), is Hoofdpartner geworden van de Dutch Datacenter Association (DDA) – de recent opgerichte brancheorganisatie van datacenters in Nederland. De DDA werkt actief samen met marktpartijen, overheid en andere belangenorganisaties. Als Hoofdpartner van DDA wil Minkels een bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van de Nederlandse datacenter markt en het overdragen van (internationale) datacenter kennis.

Minkels is een van oorsprong Nederlandse fabrikant die wereldwijd geïntegreerde datacenter infrastructuur oplossingen levert, zowel ten behoeve van commerciële datacenters als corporate server ruimtes. Het bedrijf heeft over de jaren heen een breed portfolio aan innovaties op de markt gebracht, met oplossingen zoals (Free Standing) Cold Corridor® aisle containment, airflow optimalisatie, intelligente Power Distribution Units (PDU’s), row-based koeling en busbar stroomverdeling systemen. Modulariteit en energie-efficiëntie zijn belangrijke kenmerken binnen het datacenter portfolio dat Minkels in-house heeft ontwikkeld.

“Als kennisgedreven organisatie hecht Minkels veel waarde aan het delen van marktkennis en productkennis met betrokken partijen in de Nederlandse datacenter markt,” zegt Christiaan van Terheijden, CEO van Minkels. “Het levert een bijdrage aan de verdere professionalisering van deze branche in Nederland, van marktvraag naar de meest geschikte datacenter oplossingen – wat een solide fundament biedt voor de digitale infrastructuur in Nederland en de toekomstige economische groei. Voor Minkels is het daarom een logische stap om Hoofdpartner te worden van de DDA. In samenwerking met leden en partners van de DDA kunnen we onze kennisbijdrage aan de markt naar een nog hoger niveau tillen.”

Nederlandse en Europese normeringen

Minkels maakt onderdeel uit van verschillende datacenter normeringcommissies, op zowel Nederlands als internationaal niveau. Zo is Minkels kennisinhoudelijk betrokken bij de Nederlandse NEN NPR 5313 standaard, de Europese NEN-EN 50600 normering en bijvoorbeeld ook de ESC48D – een wereldwijde standaard voor racks en aisle containment. Als Hoofdpartner van de DDA verwacht Minkels dergelijke kennis gemakkelijker te kunnen delen, en behoeften vanuit de praktijk nog beter en sneller in kaart te kunnen brengen.
“Een groot deel van de DDA leden behoort tot de klantenkring van Minkels,” zegt Van Terheijden. “Wij willen een significante kennisbijdrage leveren aan het volledige datacenter ecosysteem in Nederland. Het prominente partnership dat we met de DDA aangaan zal daarin een belangrijke functie vervullen, ook om nog sneller dan nu te kunnen inspelen op ontwikkelingen en behoeften vanuit de markt.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.