Bedrijfsgids

Minkels


Minkels (www.minkels.com), onderdeel van de beursgenoteerde Legrand Group, is een Europese producent en wereldwijde leverancier van totaaloplossingen voor datacenter infrastructuur. Minkels heeft een hoofdkantoor, R&D-afdelingen en productiefaciliteiten in Nederland (Veghel), met eigen vestigingen in Groot-Brittannië, Zwitserland, België en Frankrijk en verkoopkantoren in Duitsland en de VS. Legrand Group heeft een omzet van 4,25 miljard euro (boekjaar 2011) en aanwezigheid in 180 landen.

Het productportfolio van Minkels is onderverdeeld in datacenterkoeling (Varicondition®), datacenterbehuizing (Varicon®), stroomverdeling voor datacenters (Varicon Power™) en oplossingen voor het monitoren van datacenters (Varicontrol®). Belangrijke producten binnen dit portfolio zijn waterkoeling oplossingen voor datacenters (Varicondition H2O), hybride koeloplossingen met water en lucht en energie-efficiënte DX luchtkoeling oplossingen voor kleine serverruimtes (Varicondition-DX®). Bovendien levert Minkels Cold Corridor systemen voor het efficiënt scheiden van warme en koude luchtstromen in het datacenter

Tot de klanten van serverruimte oplossingen leverancier Minkels behoren ondermeer grote datacenter ketens zoals Equinix, datacenters op uitzonderlijke locaties zoals het Deltalis RadixCloud datacenter binnenin een berg vlakbij het Zwitserse Gotthardmassief, maar ook corporate organisaties zoals Swisscom (Zwitserland), Radboud Universiteit Nijmegen, en mediabedrijf De Persgroep (België).

Bedrijfsnieuws van Minkels

Adres Eisenhowerweg 12, 5466 AC Veghel Nederland
E-mail info@minkels.nl
Website www.minkels.nl
 

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
iSAPM: En hier kan je nog wel reactie's plaatsen, maar als ze wat kritisch zijn zoals bij Vimexx dan wordt ...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...