Datacenter Groningen draait op Pure Energie

Datacenter Groningen draait op Pure Energie


Datacenter Groningen, de digitale snelweg van het Noorden, draait sinds kort op windenergie van Pure Energie. Het moderne datacentrum, gesitueerd tussen Groningen en de Duitse grens, beschikt over de meest moderne faciliteiten en innovatieve systemen en is bovendien sinds kort ook helemaal duurzaam. De stroom die nodig is om de digitale infrastructuur te laten draaien komt namelijk uit windprojecten in Nederland van Pure Energie.

Datacenter Groningen is daarmee niet alleen in technisch opzicht vooruitstrevend maar ook op het gebied van duurzaamheid. In april 2015 onderzocht ontwikkelingsorganisatie Hivos de 28 grootste commerciële datacenters van Nederland met betrekking tot het gebruik van duurzame stroom. Slechts 4 datacenters maakten gebruik van 100% duurzame stroom. Met de overstap naar energieleverancier Pure Energie is Datacenter Groningen het vijfde datacenter in Nederland dat echte groene stroom gebruikt.

Andrew van der Haar, Datacenter Groningen licht toe, “We kiezen voor ICT op een duurzame locatie. Daar past ook groene stroom bij. Pure Energie levert die. Echt groene stroom 100% opgewekt uit zon en wind in Nederland.” Zie ook het volledige video-interview met Andrew van der Haar.

Alfons Wispels, duurzaam ondernemer bij Pure Energie “We zijn er trots op dat Datacenter Groningen kiest voor Pure Energie. Wij zijn het enige energiebedrijf dat niet meer verkoopt dan we zelf opwekken, daarom kunnen we de groenste stroom garanderen”.

Open dag Datacenter Groningen
Datacenter Groningen opent op 17 juni bovendien haar deuren voor bedrijven die een eigen IT afdeling openen en informatie willen over het datacenter. Geert van der Veen, accountmanager van Pure Energie zal ook aanwezig zijn om te vertellen over de groenste stroom van Nederland.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.