Datacenter Groningen draait op Pure Energie

Datacenter Groningen draait op Pure Energie


Datacenter Groningen, de digitale snelweg van het Noorden, draait sinds kort op windenergie van Pure Energie. Het moderne datacentrum, gesitueerd tussen Groningen en de Duitse grens, beschikt over de meest moderne faciliteiten en innovatieve systemen en is bovendien sinds kort ook helemaal duurzaam. De stroom die nodig is om de digitale infrastructuur te laten draaien komt namelijk uit windprojecten in Nederland van Pure Energie.

Datacenter Groningen is daarmee niet alleen in technisch opzicht vooruitstrevend maar ook op het gebied van duurzaamheid. In april 2015 onderzocht ontwikkelingsorganisatie Hivos de 28 grootste commerciële datacenters van Nederland met betrekking tot het gebruik van duurzame stroom. Slechts 4 datacenters maakten gebruik van 100% duurzame stroom. Met de overstap naar energieleverancier Pure Energie is Datacenter Groningen het vijfde datacenter in Nederland dat echte groene stroom gebruikt.

Andrew van der Haar, Datacenter Groningen licht toe, “We kiezen voor ICT op een duurzame locatie. Daar past ook groene stroom bij. Pure Energie levert die. Echt groene stroom 100% opgewekt uit zon en wind in Nederland.” Zie ook het volledige video-interview met Andrew van der Haar.

Alfons Wispels, duurzaam ondernemer bij Pure Energie “We zijn er trots op dat Datacenter Groningen kiest voor Pure Energie. Wij zijn het enige energiebedrijf dat niet meer verkoopt dan we zelf opwekken, daarom kunnen we de groenste stroom garanderen”.

Open dag Datacenter Groningen
Datacenter Groningen opent op 17 juni bovendien haar deuren voor bedrijven die een eigen IT afdeling openen en informatie willen over het datacenter. Geert van der Veen, accountmanager van Pure Energie zal ook aanwezig zijn om te vertellen over de groenste stroom van Nederland.

 

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...