Datacenter leverancier Minkels introduceert de Free Standing Cold Corridor® – ultramodulaire aisle containment

  • Bedrijfsnieuws van
  • Minkels
  • geplaatst op
  • 7 oktober 2014 10:52 uur

Minkels, wereldwijd leverancier van modulaire datacenter oplossingen, onderdeel van het beursgenoteerde Legrand (NYSE Euronext Paris: LR), heeft de Free Standing Cold Corridor® gelanceerd. Het ultramodulaire aisle containment ontwerp is ontwikkeld voor zowel corporate als commerciële datacenters. De zelfdragende constructie biedt een pay-as-you-grow model voor energie-efficiënte scheiding van warme en koude luchtstromen, waarbij een initiële investering in racks voortaan overbodig is.

De Minkels Free Standing Cold Corridor® is een volledig zelfdragend aisle containment design, waarmee – anders dan gebruikelijk in de datacentermarkt – onafhankelijk van datacenter racks afgesloten gangen gecreëerd kunnen worden. De nieuwe oplossing, een innovatie van Minkels’ afdeling Product Development, is een ultramodulair en daarmee flexibel concept om warme en koude luchtstromen op energie-efficiënte wijze van elkaar te scheiden. De Free Standing Cold Corridor heeft meteen na implementatie dezelfde energie-efficiëntie als een regulier Cold Corridor ontwerp mét datacenter racks.

Productontwikkeling

Het aisle containment ontwerp, een modulair design met enkel wandpanelen, dakpanelen en deuren, biedt corporate en commerciële datacenters een kostenefficiënt pay-as-you-grow model om energie-efficiëntie te creëren tegen lage opstartkosten (CAPEX). Ook biedt de Free Standing Cold Corridor, dankzij vergaande modulariteit in constructiedetails, volledige flexibiliteit als het gaat om de concrete invulling met racks en apparatuur – waaronder storage en netwerk equipment.

Steeds vaker wordt IT functionaliteit, waaronder storage, als compleet racksysteem in verschillende formaten geleverd. Het design van de Free Standing Cold Corridor geeft klanten de flexibiliteit om verschillende soorten en maten racks op een later tijdstip alsnog in te passen, zodat gebruikers de vrijheid hebben om gaandeweg de Cold Corridor constructie op hun evoluerende en dynamische datacenter behoeften af te stemmen.

De Free Standing Cold Corridor is ontwikkeld op basis van ‘client best-practices’ en in samenwerking met vooraanstaande klanten van Minkels. De klanten varieerden van supermarkten tot banken, in Nederland, Frankrijk, UK, Zwitserland en België.

“Bij het ontwikkelingsproces was onder andere een grote supermarktketen betrokken en ook een grote Europese bank,” zegt Vincent Liebe, Senior Product Manager bij Minkels. “Deze klanten hadden de behoefte aan een sterk schaalbare aisle containment oplossing om hun snelgroeiende IT infrastructuren op kostenefficiënte wijze te voorzien van energie-efficiënte behuizing. Daarnaast moest het een uiterst flexibel in te vullen design zijn, omdat zij niet wisten welk soort apparatuur of racks op termijn in de aisle containment oplossing geplaatst zou worden.”

Add-on modules en retrofit toepassing

Minkels Free Standing Cold Corridor® is compatible met de Minkels Next Generation Cold Corridor®, een aisle containment oplossing die wel gebruik maakt van racks ter ondersteuning van de constructie. Dit heeft als voordeel dat alle optionele add-on modules van de Next Generation Cold Corridor naadloos integreerbaar zijn met de Free Standing Cold Corridor.

Binnen de optionele add-on modules is onder meer keuze uit:

  • Luchtstroomoptimalisatie – voor verhoging energie-efficiëntie.
  • Datacenter monitoring – met plug & play integratie van monitoring sensoren.
  • Toegangsbeveiliging – met verschillende (automatische) deursystemen.
  • Brandbeveiliging – voor compatibiliteit met variëteit aan brandblussystemen.

De Free Standing Cold Corridor is ook geschikt voor toepassing in zogenoemde retrofit situaties, waarbij een bestaande datacenter omgeving voorzien moet worden van energie-efficiënte aisle containment behuizing – zonder de operationele continuïteit van het datacenter in gevaar te brengen.

“Met de Free Standing Cold Corridor is zo’n aanpassing gemakkelijk te realiseren, veel eenvoudiger dan bij een maatwerkproject,” zegt Liebe. “Het is ook kostenefficiënter. Je moet het zien als maatwerk op basis van standaardproducten. De Free Standing Cold Corridor biedt daarmee tevens een standaardoplossing om traditionele datacenters te kunnen upgraden en de efficiëntie te verbeteren.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.