Digital Realty geeft klanten toegang tot groene energie in hun datacenter

  • Bedrijfsnieuws van
  • Digital REALTY
  • geplaatst op
  • 26 januari 2015 13:35 uur

Digital Realty, een wereldwijde leverancier van datacenter- en co-locatieoplossingen, introduceert Clean Start, een programma dat klanten toegang geeft tot groene energie. Klanten die een nieuw contract tekenen, ontvangen groene energie certificaten voor die hoeveelheid energie die zij verbruiken tijdens het eerste contractjaar binnen het datacenter. Daartoe geeft Digital Realty zogeheten ‘renewable energy certificates’ (RECs) uit, waarbij één REC staat voor een megawattuur (MWh) aan duurzame energie. Clean Start past binnen de bredere strategie van Digital Realty om duurzaamheid binnen datacenters te stimuleren. Dit jaar zal de organisatie nog meer programma’s introduceren die de gevolgen voor het milieu zo veel mogelijk beperken.

Klanten van Digital Realty ontvangen automatisch de RECs tijdens het eerste contractjaar. Na het eerste jaar kiezen ze of ze door willen gaan met het programma.

Aaron Binkley, director of sustainability van Digital Realty: “Met dit programma willen we onze klanten stimuleren om gebruik te maken van schone en duurzame energie voor hun datacenters. Daarnaast zien we een belangrijke taak weggelegd voor het verkleinen van de ecologische gevolgen door datacenters. Door middel van dit programma kunnen klanten gebruik maken van duurzame energie, zonder dat hier extra kosten mee gemoeid gaan. Klanten maken automatisch deel uit van het programma en hebben hiermee toegang tot wind-, zonne- en geothermische energie en energie gegenereerd in biomassacentrales.”

Het Clean Start-programma is vanaf heden beschikbaar voor alle klanten van Digital Realty.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.