Digital Realty opent nieuwe datacentercampus in Dublin

  • Bedrijfsnieuws van
  • Digital REALTY
  • geplaatst op
  • 24 september 2014 09:28 uur

Digital Realty Trust, Inc. (NYSE: DLR), een toonaangevende wereldwijde leverancier van datacenter- en colocatieoplossingen, opent een nieuwe datacentercampus in Digital Profile Park in Dublin (Ierland). Hiermee is een investering van 150 miljoen euro gemoeid. De nieuwe locatie van 4 hectare wordt gefaseerd ontwikkeld naar een capaciteit van 15,36 megawatt aan datacenterruimte, verdeeld over vier gebouwen met in totaal 7.900 vierkante meter.

Bernard Geoghegan, Managing Director EMEA & Azië-Pacific bij Digital Realty: “Onze investering in het Digital Profile Park in Dublin is gebaseerd op de jarenlange reputatie van Ierland als een toonaangevende locatie voor technologie en innovatie. De campus is ontworpen om lokale klanten en multinationals een uitstekende reeks van connectiviteitsopties te bieden binnen het brede Digital Realty-ecosysteem. De campus voorziet tevens in een indirect luchtoptimalisatiesysteem dat de energie-efficiëntie verbetert door de Power Usage Effectiveness (PUE) te verlagen, en daardoor de totale kosten van het gebruik voor klanten.”
Tijdens de testfase met piekbelasting behaalde de locatie een PUE tussen de 1.15 en 1.18. Ter vergelijking: de PUE bij locaties met traditionele waterkoeling is ongeveer 1.6.

Het Uptime Institute – de wereldwijde autoriteit op het gebied van datacenters – heeft voor het Digital Profile Park een Tier III-certificering afgegeven. Die biedt potentiële klanten de verzekering dat alle elementen van een kritische infrastructuur aanwezig zijn en zorgen voor grootzakelijke prestaties. De certificering is een illustratie van de hoge eisen op het gebied van high-availability services. Digital Profile Park is op dit moment het eerste en enige gecertificeerde datacenter in Ierland. Het heeft al de ‘excellent’-standaard gekregen van de BREEAM, dat best-practices op het gebied van duurzaam gebouwenontwerp evalueert.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.