Domeinnamen waardig investeringsalternatief voor beursaandelen of Bitcoin

  • Bedrijfsnieuws van
  • Combell
  • geplaatst op
  • 20 januari 2014 13:37 uur

In tijden waar de crisis de kop opsteekt en spaarboekjes amper nog iets opbrengen, richten velen zich tot de meer volatiele beleggingen zoals beursgenoteerde aandelen of zelfs virtuele munten zoals Bitcoins en Litecoins. Maar de recente crash van de koers van Bitcoin heeft duidelijk aangetoond dat dit een uitzonderlijk risicovolle investering is. Domeinnamen, daarentegen, zijn van oudsher altijd al een interessante belegging geweest. Denk maar aan de recente verkoop van ‘ebet.com’ (voor $ 1.350.000) of ‘shout.com’ (voor $ 450.000).

Grootste evolutie op domeinvlak start in 2014
En dat er zich nu een opportuniteit aandient, is zeker. In 2014 vindt namelijk de grootste evolutie op het vlak van domeinnamen plaats. Het web zoals we het nu kennen, breidt uit met honderden nieuwe domeinextensies. Een domeinextensie is het laatste deel van een internetadres. Oude bekenden zoals .COM, .NET of .BE krijgen gezelschap van honderden nieuwe mogelijkheden, zoals .SHOP, .GENT of .APP. Dat zal internetgebruikers weer in staat stellen om hun product of bedrijf duidelijk te profileren. Een bloemenzaak kan zo bv. voor een .FLOWER-domeinnaam kiezen, waar een advocaat eerder voor .LAW zal gaan. Een lokale handelszaak in Gent opteert dan weer beter voor een .GENT, één van de drie Belgische extensies die gelanceerd zullen worden.

Domeinnamen pregistreren is meestal gratis
Domeinnamen worden altijd geregistreerd via tussenpersonen, de zogenaamde ‘registrars’. Sinds vorig jaar bieden veel van die registrars (vooral de iets grotere) de mogelijkheid om dit soort domeinnamen te preregistreren. Dat wil zeggen dat ze, wanneer de extensie effectief beschikbaar wordt, een poging zullen doen om de domeinnaam effectief vast te leggen. Vaak gebeurt dat ook via een ‘no cure, no pay’-formule, waarbij de klant alleen betaalt wanneer de domeinnaam succesvol geregistreerd wordt.

Preregistreren in de lift: nu al meer bij 50.000 preregistraties
Binnen de gehele Intelligent-groep zijn er ondertussen al bijna 50.000 preregistraties van domeinnamen met nieuwe extensies genoteerd. “Op die tienduizenden preregistraties doen wij met regelmaat analyses om na te gaan waar de toekomstige domeineigenaars exact in geïnteresseerd zijn. Daaruit is o.a. gebleken dat vooral algemene woorden en termen zoals ‘love’, ‘fitness’ of ‘film’ weer erg in trek zijn. Omwille van de verzadiging aan domeinnamen, is het haast onmogelijk om in een bestaande extensies zoals .COM of .BE nog zulk soort domeinnamen te registreren”, zegt Jimmy Cappaert, Business Developer bij Intelligent (de groep boven Combell).

“Ook de lokale TLDs zoals .vlaanderen, .amsterdam, .gent en .brussels blijken populair bij onze klanten. We merken dat er heel wat bedrijven hun merknaam registreren maar ook kijken welke extensies voor hen interessant zijn en daarin hun productnamen registreren. Ook merken we dat er heel wat domeininvesteerders meer generieke namen registreren. In tegenstelling tot vroeger zitten daar weinig domeinkapers tussen. De meesten weten ondertussen dat je niet zomaar ongestraft google.brussels kan registreren”, besluit Cappaert.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.