Dotsolutions kiest voor Nederlandse cloud provider

  • Bedrijfsnieuws van
  • Dutch Cloud
  • geplaatst op
  • 1 juni 2016 12:30 uur

Dotsolutions, het full-service internetbedrijf uit Hoogeveen, kiest voor de Nederlandse managed cloud provider Dutch Cloud. Vanaf medio 2016 gaan beiden de samenwerking aan met als doel bedrijven een veilige en goede cloud oplossing te bieden voor websites en webapplicaties.

Dotsolutions

Dotsolutions is een full-service internetpartij gevestigd in Hoogeveen. Dotsolutions bouwt websites, webshops en webapplicaties op maat waaronder planningsystemen, offertesystemen en informatiesystemen, alles web gebaseerd. Daarnaast verzorgt dotsolutions de internet marketing voor veel van hun klanten. Veel bedrijven uit Noord Nederland kiezen voor dotsolutions als internetpartij vanwege hun specifieke kennis.

Dutch Cloud 

Dutch Cloud is specialist in cloud computing en gevestigd in Hilversum. Cloud computing is het op aanvraag beschikbaar stellen van gegevens via internet. Deze toonaangevende organisatie levert een volledig afgeschermde cloud-omgeving. Daarnaast neemt Dutch Cloud de volledige verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de totale cloud-infrastructuur en de daarop draaiende software applicaties bij bedrijven die in de cloud werken (of willen gaan werken). Daarnaast wordt deze specialist vaak ingezet als er uitbreiding van een bestaande ICT-afdeling nodig is.

Dutch Cloud is de eerste aanbieder van infrastructure as a service (IaaS) in heel Europa. In deze service vindt men servers, netwerken, opslagcapaciteit en andere infrastructuur die de gebruiker volledige toegang geeft over de apparaten. Deze service kan dan ook gebruikt worden door meerdere mensen. Dutch Cloud bedient grote spelers in Nederland waaronder Boska, Fiber Nederland, FlexService en Hollandse Hoogte.

Hosting 

Het hosten van een website is het beschikbaar maken van alle informatie die op een website staat. Deze informatie staat opgeslagen op servers. Deze servers staan meestal in Amerika. Veel van deze aanbieders zitten dan wel in Nederland, toch staat deze data veelvuldig op servers aan de andere kant van de oceaan. Dutch Cloud heeft haar servers in Nederland staan. Beveiliging en kwaliteit van internet wordt steeds belangrijker. Om hier op tijd op in te spelen hebben beide partijen wat betreft hosting van webapplicaties en websites de samenwerking gezocht om ervoor te zorgen dat de informatie van de klant veilig en dichtbij staat opgeslagen.

Samenwerking tussen dotsolutions en Dutch Cloud 

Met ingang van medio 2016 gaan dotsolutions en Dutch Cloud een samenwerking aan, met als doel bedrijven een veilige en goede cloud oplossing te bieden wat betreft alle webapplicaties. De hosting gaat plaatsvinden in een vertrouwde omgeving om zodoende nog meer kwaliteit te bieden.

Deze samenwerking blijft niet alleen bij hosting van webapplicaties, beide partijen kunnen hun dienstverlening nog verder uitbreiden en naar een hoger niveau tillen.

Locaties

Momenteel werkt dotsolutions vanuit haar kantoor in Hoogeveen en Dutch Cloud vanuit haar hoofdvestiging in Hilversum en regiokantoor Hoogeveen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.