Dutch Cloud organiseert op 16 oktober voor de vijfe keer Get (C)Loud

  • Bedrijfsnieuws van
  • Dutch Cloud
  • geplaatst op
  • 9 oktober 2015 15:15 uur

Vrijdag 16 oktober is het weer zover, Get (C)Loud!, hét evenement voor ISV’s die geïnteresseerd zijn in Cloud gerelateerde onderwerpen.

In april 2013 organiseerden wij de eerste Get(C)Loud bijeenkomst. De aandacht voor het fenomeen cloud begon net een beetje tractie te krijgen. Het aantal inschrijvingen overtrof met 76 dan ook ruimschoots onze verwachtingen. Het programma was primair gericht op ISV’s (Independent Software Vendors). Het succes in aantallen en waardering leidde ertoe dat we besloten elk half jaar een Get(C)Loud event te organiseren.

Wat hebben we tijdens de afgelopen bijeenkomsten veel voorbij zien komen! Cloud was in het begin absoluut geen gemeengoed. Er bestond veel misverstand over wat het was en wat je ermee kon. Veel mensen zaten nog in de mindset van ‘oude wijn in nieuwe zakken’. De meeste software vendors beseften onvoldoende dat cloud hen midscheeps zou raken als ze geen SaaS-propositie zouden ontwikkelen. Eerst zien, dan geloven…. Maar het feit dat ze in groten getale kwamen opdagen, was wel een indicatie dat ze in de gaten hadden dat er iets broeide dat impact op hun business kon hebben. Men is daarna heel snel wakker geworden.

Twee jaar verder kunnen we constateren dat de softwarebranche een enorme transformatie heeft doorgemaakt. Ik geef het u te doen: naast het vertrouwde licentiemodel, nieuwe verdienmodellen uitdenken en neerzetten. Er wordt nu gedacht in services en abonnementen in plaats van in verkopen en maintenance. De technische infrastructuur opzetten om veilige, betrouwbare online services te bieden…. De meesten hebben hier een enorme slag in gemaakt. Petje af!

Als vooraanstaand IaaS provider hebben we dat alles van nabij kunnen volgen en velen van hen mogen helpen die transitie door te maken. Twee jaar verder zien we dat de Go-to-Market van SaaS-oplossingen korter is geworden. ISV’s hebben hun software development weten te versnellen. Intussen wordt de markt snel volwassen. De eindklanten van ISV’s schroeven hun eisen op: ze hebben steeds meer vragen over security, ISO-certificeringen en continuïteit. In het verlengde van die vraag moeten cloud providers als Dutch Cloud een overtuigend antwoord hebben op compliance vraagstukken en in staat en bereid zijn audits door eindklanten te faciliteren. De ISV verwacht dan ook steeds meer van een cloud provider op het gebied van certificeringen en additionele dienstverlening.

De onwetendheid over de cloud is omgeslagen naar het besef, niet meer zonder te kunnen. Hebben de ISV’s een grote transformatie doorgemaakt, nu is de eindklant aan de beurt. Digital Enterprise is overal het parool. Dat is dan ook het thema van onze eerstvolgende Get(C)Loud op 16 oktober. De ISV’s spelen hierin een belangrijke rol om die digitale transformatie mogelijk te maken. Dat betekent leren denken over de bedrijfsprocessen van de klant en over procesverbetering en integratie van hele business ketens. Dat betekent dus ook: verder kijken dan de eigen business en propositie. Aan de slag, we hebben met zijn allen nog veel werk te doen!

Get (C)Loud, u komt toch ook? http://www.dutchcloud.com/get-cloud

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.