Dutch Cloud trekt financiering aan en doet eerste overname

  • Bedrijfsnieuws van
  • Dutch Cloud
  • geplaatst op
  • 12 januari 2016 07:55 uur

Gedreven door de positieve marktontwikkelingen heeft Dutch Cloud, de gespecialiseerde cloud services provider, een nieuwe strategie uitgezet om de groei te versnellen en de marktpositie te versterken. Om deze strategie gestalte te geven, heeft het bedrijf extra financiering aangetrokken, verstrekt door het MKB Impulsfonds. De eerste stap in de strategie is de inlijving van een bedrijf met 1.700 ‘online werkplekken’.

Dutch Cloud bood de afgelopen jaren reeds een online werkplek aan onder de naam Dutch Desktop, die door het overgenomen bedrijf werd geleverd. De Dutch Desktop is een flexibele online werkplek-propositie voor zowel standaard- als niet-standaard- en legacy-applicaties. De afgelopen jaren is Dutch Cloud additionele diensten gaan leveren, als aanvulling op zijn IaaS-propositie en als antwoord op de behoeften van de eindgebruiker. De online werkplek is een logische toevoeging. “Onze klanten zijn middelgrote organisaties. Naast de standaardfunctionaliteit willen zij ook bestaande ERP- en legacy-applicaties in de online werkplek aanbieden. Dat kunnen wij nu integraal aanbieden. Zo hebben wij standaard plug-ins voor Navision, AccountView, King, Unit4, Adobe, Super Office en Exact. Met ingang van 1 januari jl. draaien de online werkplekken volledig op het IaaS-platform van Dutch Cloud dat volledig ISO27001-2013 compliant is en dat bovendien voldoet aan de NEN7510-normering. Dit is een mooie eerste stap als basis voor aanvullende dienstverlening richting onze klanten en verdere groei van Dutch Cloud”. Dat zegt Martijn van Zoeren, oprichter en CEO van Dutch Cloud.

Daarnaast heeft Dutch Cloud extra financiering aangetrokken om de groeistrategie mogelijk te maken. Het eigen vermogen van Dutch Cloud is enerzijds versterkt door een kapitaalstorting van de bestaande aandeelhouders en voornoemde financiering anderzijds. TD Shepherd heeft de financiering begeleid. Dit bedrijf voorziet in een combinatie van corporate finance expertise en hands-on ervaring met high-tech, high-potential bedrijven met een wereldwijd netwerk van investeringsfondsen. Rob Verbakel en Erik Leus, beiden Partner bij TD Shepherd: “Wij zijn onder de indruk geraakt van Dutch Cloud. Het bedrijf is een van de pioniers in de Nederlandse cloud sector. Het management heeft een goed track-record en een duidelijke visie op de markt. Door de versterkte financiële positie kan Dutch Cloud grote stappen zetten.” De kredietanalyse van Dutch Cloud is gedaan door NEOS Business Finance, de exclusieve beoordelaar voor het MKB Impulsfonds, dat leningen verstrekt aan gezonde MKB bedrijven met goede toekomstperspectieven. Daniël Timmer, Credit Officer bij NEOS Business Finance: “Wij hebben vertrouwen in de verdere groei van Dutch Cloud en achten de onderneming een passende toevoeging aan onze portefeuille.”

Van Zoeren: “Dankzij deze financieringsronde zijn we klaar voor de toekomst. We verwachten in de loop van het jaar nieuwe aankondigingen te doen”.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...