Dutch Cloud trekt financiering aan en doet eerste overname

  • Bedrijfsnieuws van
  • Dutch Cloud
  • geplaatst op
  • 12 januari 2016 07:55 uur

Gedreven door de positieve marktontwikkelingen heeft Dutch Cloud, de gespecialiseerde cloud services provider, een nieuwe strategie uitgezet om de groei te versnellen en de marktpositie te versterken. Om deze strategie gestalte te geven, heeft het bedrijf extra financiering aangetrokken, verstrekt door het MKB Impulsfonds. De eerste stap in de strategie is de inlijving van een bedrijf met 1.700 ‘online werkplekken’.

Dutch Cloud bood de afgelopen jaren reeds een online werkplek aan onder de naam Dutch Desktop, die door het overgenomen bedrijf werd geleverd. De Dutch Desktop is een flexibele online werkplek-propositie voor zowel standaard- als niet-standaard- en legacy-applicaties. De afgelopen jaren is Dutch Cloud additionele diensten gaan leveren, als aanvulling op zijn IaaS-propositie en als antwoord op de behoeften van de eindgebruiker. De online werkplek is een logische toevoeging. “Onze klanten zijn middelgrote organisaties. Naast de standaardfunctionaliteit willen zij ook bestaande ERP- en legacy-applicaties in de online werkplek aanbieden. Dat kunnen wij nu integraal aanbieden. Zo hebben wij standaard plug-ins voor Navision, AccountView, King, Unit4, Adobe, Super Office en Exact. Met ingang van 1 januari jl. draaien de online werkplekken volledig op het IaaS-platform van Dutch Cloud dat volledig ISO27001-2013 compliant is en dat bovendien voldoet aan de NEN7510-normering. Dit is een mooie eerste stap als basis voor aanvullende dienstverlening richting onze klanten en verdere groei van Dutch Cloud”. Dat zegt Martijn van Zoeren, oprichter en CEO van Dutch Cloud.

Daarnaast heeft Dutch Cloud extra financiering aangetrokken om de groeistrategie mogelijk te maken. Het eigen vermogen van Dutch Cloud is enerzijds versterkt door een kapitaalstorting van de bestaande aandeelhouders en voornoemde financiering anderzijds. TD Shepherd heeft de financiering begeleid. Dit bedrijf voorziet in een combinatie van corporate finance expertise en hands-on ervaring met high-tech, high-potential bedrijven met een wereldwijd netwerk van investeringsfondsen. Rob Verbakel en Erik Leus, beiden Partner bij TD Shepherd: “Wij zijn onder de indruk geraakt van Dutch Cloud. Het bedrijf is een van de pioniers in de Nederlandse cloud sector. Het management heeft een goed track-record en een duidelijke visie op de markt. Door de versterkte financiële positie kan Dutch Cloud grote stappen zetten.” De kredietanalyse van Dutch Cloud is gedaan door NEOS Business Finance, de exclusieve beoordelaar voor het MKB Impulsfonds, dat leningen verstrekt aan gezonde MKB bedrijven met goede toekomstperspectieven. Daniël Timmer, Credit Officer bij NEOS Business Finance: “Wij hebben vertrouwen in de verdere groei van Dutch Cloud en achten de onderneming een passende toevoeging aan onze portefeuille.”

Van Zoeren: “Dankzij deze financieringsronde zijn we klaar voor de toekomst. We verwachten in de loop van het jaar nieuwe aankondigingen te doen”.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.