Dutch Cloud zet de Managed IT Services van Ajilon voort

  • Bedrijfsnieuws van
  • Dutch Cloud
  • geplaatst op
  • 16 juli 2015 11:00 uur

Ajilon, specialistische dienstverlener op het gebied van HR, heeft uit strategische overwegingen besloten om de Managed IT Services business unit te beëindigen. Het bedrijf heeft in Dutch Cloud een volwaardige partij gevonden om de dienstverlening aan Ajilon’s klanten voort te zetten. De overdracht van de klanten, activiteiten en medewerkers is in volle gang. “De core business van Ajilon is detachering van specialisten. Het verlenen van Managed IT Services en het aannemen van IT-projecten wijkt daarvan af. We hebben besloten deze activiteiten te staken en zijn op zoek gegaan naar een partij met de juiste kennis van zaken om onze klanten goed bij onder te brengen. Bij Dutch Cloud zijn ze in uitstekende handen”, aldus Steven Beekhuis, Business Line Manager Ajilon IT Professionals.

Dutch Cloud en Ajilon waren geen onbekenden van elkaar, de bedrijven werkten al prettig samen voor specifieke klanten, bijvoorbeeld op het gebied van virtualisatie. Het gesprek aangaan met Dutch Cloud lag dus voor de hand. Martijn van Zoeren, oprichter en CEO van Dutch Cloud, is ingenomen met de versterking van zijn Managed Services business. “Wij zijn zo’n zes jaar geleden begonnen als IaaS cloud provider. Sinds enkele jaren zien we dat onze klanten zo tevreden zijn over onze cloud-dienstverlening, dat ze ook additionele IT-services bij ons onderbrengen. Het gaat dan bijvoorbeeld om patch management, database performance management, backup en disaster recovery. We hebben daar inmiddels een aardige positie in opgebouwd. Die wordt nu met deze overname aanzienlijk versterkt.”

Het merendeel van de klanten van Ajilon IT Professionals is al over naar Dutch Cloud. Ook een aantal medewerkers heeft de overstap gemaakt naar Dutch Cloud, vaak op verzoek van de klant. “Wij zorgen ervoor dat de overgang voor de betrokken partijen – klanten en medewerkers – zo geruisloos mogelijk verloopt,” legt Van Zoeren uit. “Uiteindelijk willen we dat zij meerwaarde ondervinden: de Ajilon IT Professionals-klanten van onze toegespitste dienstverlening, ook op het gebied van cloud, en de medewerkers van een sterke uitbreiding van hun kennis en ervaring. Zij komen in aanraking met een technisch hoogstaande IT-benadering en krijgen volop de gelegenheid hun carrièreperspectief bij ons te vergroten.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.