Efficon, onderdeel van 4Minds, komt in handen van Cloud Solutions Provider Parentix

  • Bedrijfsnieuws van
  • Parentix
  • geplaatst op
  • 9 december 2016 09:00 uur

Parentix heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van Efficon BV. Door de overname, die 1 december heeft plaatsgevonden, realiseert Parentix een extra groei en wordt het team van experts uitgebreid.

Efficon, handelend onder de naam 4Minds Services & Solutions, is in 2006 opgericht en actief als ICT dienstverlener. Een kwaliteit is het leveren van totaaloplossingen met de focus op Exact, wat feilloos aansluit bij de werkwijze van Parentix. “De professionele organisatie, vooruitstrevende visie en bovenal de extreme expertise in het hosten van business applicaties geven ons de bevestiging dat onze hosting & cloudklanten beter gecontinueerd kunnen worden onder de vlag van Parentix”, aldus Guido Scheenhart, directeur 4Minds. Twee voormalig aandeelhouders gaan zelfstandig verder met het detacheren van ICT professionals onder de naam van 4Minds. De twee overige aandeelhouders gaan zich volledig richten op het leveren van hoogwaardige Exact consultancy onder de naam van Activium.

Integreren
Parentix werkt intensief samen met haar partners en resellers en ziet er naar uit dit partnernetwerk nog sterker te maken door de verwelkoming van de partners van Efficon. Pieter Gabes, directeur Parentix, vertelt: “Door de overname wordt het ons mogelijk gemaakt een grotere groep klanten te ontzorgen met een toekomstbestendige en innovatieve cloudomgeving, al dan niet gebaseerd op de Hybrid Cloud en Microsoft Office 365”. Onder de paraplu van Parentix is de continuïteit van de dienstverlening richting klanten van Efficon in hoge mate geborgd. De komende periode zal het Efficon platform gekoppeld worden met het platform van Parentix, waardoor de extra services en diensten van Parentix beschikbaar komen voor deze klanten.

Parentix rekent in haar huidige portfolio van klanten onder andere Exact, Komori, ID&T, Sawadee, VisionsConnected en VU medisch centrum. In 2016 is de omzet van Parentix met 50% gegroeid. De overname is uit eigen middelen gefinancierd, waardoor er geen bank of investeringsmaatschappij bij betrokken is. Na de overname bestaat Parentix uit 35 werknemers en worden ruim 2.000 organisaties bediend vanaf het platform.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.