Enorm grote core netwerk upgrade Serverius

Serverius start core netwerk upgrade met Huawei routers

  • Bedrijfsnieuws van
  • Serverius
  • geplaatst op
  • 2 juni 2015 14:20 uur

Serverius kondigt aan haar gehele core-routing omgeving te upgraden met vier nieuwe NE40E-X8a Huawei routers. Deze NE40E-A routers behoren tot de hoogste categorie en bieden daardoor een breed scala aan nieuwe hardware-functies, zoals line-rate forwarding, een opnieuw ontworpen Quality of Service (QoS) mechanisme, zeer krachtige routing CPU’s, en een zeer brede uitbreiding mogelijkheden voor toekomstige netwerken behoeften. Met deze hardware upgrade zal Serverius aan de steeds toenemende vraag naar low latency bandbreedte voldoen.

Alle vier de routers zijn uitgerust met redundante routing-engine lijnkaarten, redundante voedingen, redundante carrier poort lijnkaarten, en en ga zo maar door. In combinatie met de hoogste mogelijke Huawei TAC ondersteuning zal de nieuwe routing omgeving de hoogst mogelijke netwerk uptime en performance gaan bieden.

Sergey Petukhin, Senior network engineer: “Zelfs nadat we alle hardware core netwerk hardware afgelopen jaar al vernieuwd hadden, blijft de vraag om een steeds hogere netwerk kwaliteit te leveren continu toenemen. Daarom zal nu de gehele routing infrastructuur wederom worden vernieuwd met de nieuwste generatie routers. In het begin van het jaar hebben we een nieuwe redundante fiber ring naar naar Frankfurt aan ons netwerk de toegevoegd. Deze fiber ring loopt zonder tussenkomst naar Frankfurt waardoor we de snelste routes naar Frankfurt Duitsland in Nederland kunnen aanbieden. Als gevolg hiervan bieden we nu een betere netwerkdienst dan elders in de Nederlandse grote steden wordt aangeboden. Daardoor hebben we in de afgelopen maanden behoorlijk wat nieuwe internationale bedrijven kunnen verwelkomen welke ​​ons om steeds meer specifieke netwerkconfiguraties, extra diensten en een nog betere redundantie vragen.

Al zijn onze huidige Cisco routers ook nieuw, ze zijn van een oudere generatie en dus simpelweg niet in meer staat zijn om het toekomstige niveau van op maat gemaakte netwerkdiensten te leveren. Daarom investeren we nu in de best mogelijke routers waarmee aan de vraag van stabiliteit, flexibiliteit, snelheid en andere alle andere toekomstige behoeften van onze gebruikers kan worden voldaan. De snelheid en de technische eigenschappen van de nieuwe 10G, 40G en 100G-poort routing kaarten zijn echt ‘super cool’. Het geeft mijn team veel meer technische mogelijkheden dan in het verleden. Met veel rekenkracht en het gebruik van technieken zoals OpenFlow zal het onze DDoS cleaning engine ook een boost krijgen en het maakt het tevens het gehele netwerk weer een stuk stabieler.”

Gijs van Gemert, CEO of Serverius: “Ik ben zeer blij met deze core routing upgrade. Een paar jaar geleden was ons netwerk slechts een klein uitbesteed netwerk bestaande uit maar een router. Maar in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een van de grootste commerciële netwerken in Nederland. Met deze nieuwe Huawei routing hardware zal ons netwerk nu tot de top in Europa gaan behoren. Iets waar we een paar jaar geleden zeker niet hadden gedacht.

Voor meer dan 3 maanden hebben we op technisch vlak Cisco, Brocade, Juniper en Huawei vergeleken. Uiteindelijk hebben we gekozen voor Huawei vanwege de hoge technologische ontwikkeling van software en hardware en de hoge poortdichtheid per linecard. Sommige merken zijn bijvoorbeeld niet eens in staat om meerdere 40G en 100G-poorten op een linecard aan te bieden. Huawei kan dit wel en laat in een heldere roadmap zien wat er in te nabije toekomst nog minimaal aan komt. Dit geeft vertrouwen en we kunnen een sterk concurrerend product mee aanbieden waarbij ook onze huidige gebruikers van alle nieuwe technische vooruitgang kunnen blijven profiteren.

In de komende maanden zal er met de upgrade worden gestart. Elk datacenter zal een volledig redundante router setup van 2 routers te krijgen. Uiteindelijk zal er een netwerk van 4 routers op 2 fysieke locaties zijn. Hiermee zullen tevens onze “active / active” (anycast) IP diensten naar een hoger niveau worden getild.

Met beleid, stap voor stap, gaan we gestaag verder richting te toekomst die we voor ogen zien. Met de nieuwe dark fibers van DC1 naar Amsterdam, de nieuwe redundante fiber ring naar Duitsland, de 100G kleuren, onze brede mix van peering en transit providers binnen ons BGP netwerk, onze eigen ingenieurs, en nu deze nieuwe routing hardware lopen we op schema en zijn we klaar voor de toekomst. Ik ben echt trots op wat het Serverius team samen met onze gebruikers hebben bereikt!”

Theo van Andel, Marketing Manager Huawei Enterprise Business Group: “In het afgelopen jaar hebben Huawei en Serverius met met de succesvolle implementatie van o.a. de anti DDoS hardware oplossingen en zeer prettige relatie opgebouwd. Voortzetting van onze samenwerking is de volgende logische stap en daarom moedigen we ook deze innovatieve ontwikkeling binnen de datacenteromgeving van Serverius van harte aan. Serverius bewijst met deze implementatie Huawei hoe een datacenter in staat is de dienstverlening aan hun klanten op basis van de nieuwste technologie aan te bieden. Tot voor kort vooral gebruikt door Carrier Service Providers (CSP’s)”.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.